Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шевченко: "Ми не фаворити, але ми досягнемо перемоги"

Четвер, 8 листопада 2001, 17:52
В той час як національна збірна України, зачинившись у своїй фортеці в Конча-Заспі, готується до матчу з Німеччиною, в німецькій пресі продовжують з’являтися коментарі українських футболістів до матчу 10 листопада. За два дні до гри прийшла черга і Шевченка відповідати на запитання журналістів "Kicker".

Шанси збірної України, на думку Шевченка, досить високі, хоча й не українська команда є фаворитом.

"Не секрет, що фаворити пари - не ми. Але думаю, що ми доб'ємося перемоги за підсумками двох зустрічей завдяки командній згуртованості, нашій ігровій системі і величезній силі волі". В той же час Андрій, незважаючи на відсутність ігрової практики в Реброва, переконаний, що Сергій зіграє на високому рівні. Також Андрій підкреслив, що з Ребровим вони вже довгий час знайомі і добре розуміють один одного на полі. На думку українця, сила збірної України у взаєморозумінні футболістів, де кожен з команди може зіграти на будь-якій ділянці поля.

"Я, наприклад, можу грати і в обороні. Ще однією сильною стороною нашої команди є її непередбачуваність", говорить Шевченко. На питання, з ким із тренерів збірної України, з Сабо чи Лобановським працювалося краще, Шевченко відповів наступне:

"Лобановський був і залишається головним тренером в моїй футбольній кар'єрі. Я вдячний йому за все, чому він мене навчив і чому ще навчить".

Про німецький футбол і форвард збірної України відзивається стримано, хоча і з повагою. А найбільше з Бундестіму йому подобається тренер німців, Руді Феллер.

"Найбільше я поважаю тренера команди, Руді Феллера. Він був для мене зразком футболіста, і я був зачарований його грою. Ще в юнацькі роки я на гроші, які мені давали на кишенькові витрати, купляв відео з матчами Руді Феллера. У особі Олівера Кана збірна Німеччини має дуже сильного голкіпера.

Стосовно незручності німецької команди як суперника, то Шевченко додає, що в команді грають чимало висококласних виконавців, але збірна України більш зголодніла за чемпіонатом світу. До того ж, українець додає, що найприкрішою поразкою за його кар’єру є виліт київського "Динамо" з півфіналу Ліги Чемпіонів, а допомогла киянам саме "Баварія". І Андрій пам’ятає це, і зауважує, що він залишається поки що в неоплаченому боргу перед німецьким футболом, і з болем згадує ті матчі.

Також Андрій впевнений, що збірній України в перших двох спробах пройти кваліфікацію на чемпіонат світу та Європи не пощастило, але з третього разу українці повинні зробити це.

"Наша команда молода та честолюбна. Тому я налаштований оптимістично. Ми зробимо це з третьої спроби."

Стосовно теми суддівства, то Шевченко задоволений, що в Києві головним арбітром буде Стефано Браші, який, на думку українця, порядна людина. "Він - справжній чоловік, який має досвід, та наділений всіма необхідними характерними рисами".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...