Два скандальних осколки партії "Нова політика" об'єднаються в блоці Ющенка

Понеділок, 3 грудня 2001, 11:52
Політвиконком партії "Нова політика" виключив голову партії, народного депутата Олександра Пухкала і голову політради, народного депутата Станіслава Сафронова з її рядів у зв'язку з грубими порушеннями статуту ПНП.

Як говориться у повідомленні прес-служби партії, Пухкал і Сафронов "спробували зірвати роботу з'їзду за участі і за допомогою групи сторонніх осіб і так званих гостей з'їзду, запрошених екс-головою партії Пухкалом".

З'їзд обрав нового лідера партії, яким став член президії Верховної Ради Автономної Республіки Крим Євген Максименко. Політраду очолив президент Ліги підприємств з іноземним капіталом, член Ради з питань промисловців і підприємців при Кабінеті міністрів, Віктор Чернільовський.

З'їзд також ухвалив рішення про входження ПНП до блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" і затвердив виборчий список, який очолив народний депутат, голова політвиконкому партії Артур Білоус.

Минулої суботи робота II позачергового з'їзду партії "Нова політика" блокувалася близько трьох годин - йшла суперечка між народним депутатом Артуром Білоусом і народними депутатами - Олександром Пухкалом і Станіславом Сафроновим з приводу присутності нелегітимних учасників з'їзду і деяких організацій.

Представники Миколаївської, Дніпропетровської, Кіровоградської обласних організацій, які не були зареєстровані в якості делегатів з'їзду, заблокували президію, скандуючи: "Ганьба Білоусу!" "У "Єдність"!", оскільки не так давно Білоус став членом фракції "Єдність".

Учасники з'їзду поділилися на дві частини. Одна частина продовжила роботу з'їзду під головуванням Білоуса. Друга - проводила роботу з'їзду під головуванням Пухкала. Частина учасників з'їзду на чолі з Пухкалом перенесла президію прямо до залу, а також прапор і плакат з назвою партії.

У результаті частина делегатів під головуванням Пухкала ухвалила рішення про вступ партії "Нова політика" до блоку Віктора Ющенка "Наша Україна". Також були переобрані члени політради і політвиконкому партії і виключений з організації Білоус. Головою партії було обрано Пухкала.

Інтерфакс-Україна-Вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування