Ігор Суркіс про "Динамо" та Ахметова

П'ятниця, 7 грудня 2001, 08:16
Віце-президент "Динамо" Ігор Суркіс при підведенні підсумків виступів київського "Динамо" в 2001 році заявив, що команда не справилася з завданням, поставленим на сезон. Окрім того, він додав, що вони не можуть опускатися до рівня з’ясування відносин з екранів телевізорів - це вже про скандал Ахметов-Суркіс.

Але, перш за все, про виступ "Динамо" в 2001 році. Окрім того, що гравці та тренери не виконали завдання на сезон, керівництво клубу й надалі довіряє головному тренеру Валерію Лобановському.

"Ми довіряємо Валерію Васильовичу, і він продовжить свою роботу в київському "Динамо". Таким чином, новий головний тренер буде у збірної України", говорить Суркіс-молодший. До того ж є гарна новина і для журналістів, з наступного року на прес-конференції після матчів ходитиме головний тренер "Динамо" Валерій Лобановський. Щось не віриться, але дуже б хотілося.

Попри все, він підкреслив і той факт, що з завданням не справилася саме команда, тренери, футболісти, а не керівництво.

"Хочу підкреслити, що команда, а не керівництво не справилася з цим завданням. Керівництвом було зроблене все можливе для того, що ці задачі були виконані. Під словом команда я маю на увазі гравців, тренерів - загалом всіх тих людей, які беруть участь в тренувальному процесі. Відповідальність треба покладати на тих людей, які виходять на поле і тренують. Сьогодні вони це роблять не на громадських підставах. Вони отримують за свою роботу хорошу заробітну плату".

Цими словами Ігор Суркіс дещо нагадав свого брата Григорія, який після поразки в Дортмунді збірної України, звинуватив футболістів та тренерів, лише не себе. Що ж поробиш - гени.

Стосовно футболістів, то він відзначив, що нині всі гравці в відпустках, і зберуться в Києві 24 грудня. Шовковський вже, за словами Суркіса, себе почуває добре, Косовський заліковує травму спини, і в подальшому на нього розраховують. Олексій Герасименко, який на Кубку Спідружності в Москві отримав тяжку травму, нині не потрапляє до складу, і як підкреслив Суркіс, "...якщо буде пропозиція, на його продаж, то клуб її розглядатиме".

" У нас буде нелегкий сезон. Перед командою стоїть завдання перемогти в чемпіонаті і Кубку країни. Ми не будемо реагувати ні на які істерики і продовжимо виконувати свою роботу."

Важливою виглядає заява Суркіса-молодшого за введенння квоти на легіонерів в чемпіонаті України. А саме, пропонується така схема, за якою на поле в складі команди можуть вийти 5 закордонних гравців. Також Суркіс з молодих гравців "Динамо" виокремляє Лисицького, Єрмоленка та Мотуза, які в майбутньому зможуть підсилити першу команду.

В міжсезоння динамівці планують зіграти на турнірі в Москві (Кубок Співдружності), і вже зі 100% можна сказати що до столиці Росії, "Динамо" полетить основним складом. Окрім того, динамівці гратимуть на турнірах в Болгарії та Кіпрі, і в середині лютого - традиційна товариська гра з італійським "Міланом" - це все за словами Ігора Суркіса відбудеться в міжсезоння.

Повертаючись до останніх заяв президента донецького "Шахтаря" Ріната Ахметова, то Ігор Суркіс, відмітив, що професіонали не з’ясовують відносин з екранів телевізорів. І що найцікавіше, цього разу він, напевно, забув додати, що вони з Ахметовим гарні друзі, принаймні раніше Ігор Суркіс постійно на цьому акцентував увагу.

"Ми не можемо опускатися до рівня з'ясування відносин з екрана телевізора. Ми - професіонали і повинні робити свою справу."

Також Суркіс зауважив, що останні заяви Ахметова стосовно президента ФФУ Григорія Суркіса осудили всі представники команд вищої ліги, окрім донецьких делегатів від "Шахтаря" та "Металурга".

"Виступ Ахметова, м'яко кажучи, засудили всі президенти, окрім представників донецького "Металурга" і "Шахтаря", що цілком природно. Те, що відбувається в українському футболі, зараз неправильно. Таке враження, що в збірній не грали представники "Шахтаря". Таке враження, що Ахметов не повинен відповідати за підготовку своїх футболістів. Президент "Шахтаря", приїхавши на матчі плей-офф, жодного разу не був зі своїми хлопцями, яких зараз більшість в національній збірній", говорить Суркіс.

Стосовно збірної то Ігор Суркіс, додав, що тренера для команди, на заміну Лобановського, вже знайшли.

"Ми знайшли таку людину, ім'я його ви почуєте на конгресі федерації 15 грудня. Сподіваюся, що його затвердять як наставника збірної, хоч не так все просто."

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News