На Прикарпатті переможе "За єдУ"
Ющенко буде лише третім – перед СДПУ(О)

П'ятниця, 4 січня 2002, 15:49
Традиційно під Новий Рік (хоч звичай радше різдвяний - Вертепівський) люди приймають якусь роль, вживаються в неї і виконують доки стане сил (і здоров’я). На так само традиційній передноворічній підсумковій прес-конференції Івано-франківський губернатор Михайло Вишиванюк на вимогу публіки (журналістів), доволі охоче втім, зіграв віщуна.

Пророцтво стосувалося, звичайно ж, наступних виборів.

Голова обладміністрації Михайло Вишиванюк вважає, що найбільше шансів на перемогу у них має блок "За єдину Україну". Така от несенсаційна думка. Аргументи тільки от нечіткі – "ці люди знають Що і Як робити і Чого вони хочуть".

(Що ж, вашими стараннями, Михайле Васильовичу. Сам М. Вишиванюк – безпартійний і начебто однозначно не заявляє про якісь свої конкретні політичні симпатії. Окрім звичайно ж відданості нині діючому Леоніду Даниловичу. Останньому на Прикарпатті подобається – він вчащає сюди дедалі регулярніше – відзначив "ударним робочим візитом" День народження Михайла Васильовича; от і Новий Рік у новозведеній дачі в селищі Гута провів. До речі, Івано-Франківський губернатор на своїй посаді – чи не найдовше серед українських колег і ротація, про яку час від часу шепочуться у владних коридорах, його схоже, чекає ще не скоро.

Серед заступників губернатора між тим – Ігор Теодорович Зварич - представник Партії Регіонів, яка у Івано-Франківську відкупила півгазети "Прикарпатська правда", що мала до того виключно соціалістичні уподобання. – коментар автора)

Другими до фінішу виборчого марафону, за прогнозом Вишиванюка, прийдуть ліві.

(Потужний вплив на сталий електорат на урбанізованому і місцями люмпенізованому сході – справді, чим не привід для передвиборчої бездіяльності та оптимізму. Єдина от біда, що основний контингент прихильників Компартії – люди похилого віку і з кожною виборчою кампанією їх стає менше. Однак чимдалі більшає симпатиків у "поміркованої" Соціалістичної партії Мороза, а це вже люди, як правило "зрілого" віку.)

І лише третю позицію за кількістю набраних голосів виборців губернатор віддав блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка. Хоча саме на Прикарпатті ця структура має якнайбільший вплив (в цьому не сумнівається і сам голова обладміністрації). Харизматична постать лідера блоку накладається на сталу (ох, ця консервативна Галичина!) підтримку Рухів та Партії Реформи і Порядок.

У своїх передноворічних передбаченнях оракул-Васильович не оминув увагою і соціал-демократів об’єднаних. Їм він пророкує 4 місце. (І це попри послаблення позицій есдеків, яке останнім часом стає все явнішим. Деякі оглядачі пов’язують це з так званими "донецькими факторами" чи то "кланами". Як кажуть донецькі журналісти, це не дивно, бо регіон зараз – на плаву. Тут зосереджено до 20% українського ВВП. А бізнес і політика, як відомо, - єдині. Але, повертаючись до соцдеків. У структурі івано-франківської ОДА вони мають ласе місце – заступника голови з птань паливно-енергетичного комплексу).

Такий от прогноз. Про решту сил не згадувалося…

P.S.: Свій передсвятковий настрій губернатор спробував передати і головним редакторам місцевих видань, пригостивши їх копченими реберцями з шампанським. Повне меню зазначати тут все ж не належиться – щоб у когось не потекла слинка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування