Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шевченко впевнений, що збірна України прогресує

Субота, 5 січня 2002, 11:42
Форвард збірної України та італійського "Мілану" Андрій Шевченко впевнений, що збірна України прогресує порівняно з минулими роками. Також українець називає себе патріотом своє країни. Про це Шева розповів інтерв'ю "Gazzetta Dello Sport".

Що ви очікуєте від Нового Року?

Я хочу виграти"скудетто" та кубок УЄФА.

Останнім часом багато говорять, про зацікавленість мадридського "Реала" щодо вас. Що ви про це думаєте?

У житті кожного футболіста можуть стати якісь зміни. Але у мене немає бажання змінювати клуб. Я багато чого знайшов у Мілані. Це моя команда. Кожного разу, коли я виходжу на поле, я віддаю себе всього заради перемоги. Наша команда хоче перемоги, ми на правильному шляху. Я думаю, ми зможемо виграти будь-який турнір. Я дуже задоволений що приїхав до "Мілану".

Що ви думаєте про Італію, поза футболом?

Я щасливий жити тут. Схоже, що я став заможнішим, як людина. Шевченко 1998 року та 2001 – це дві різні людини. В Італії я зустрів чимало прекрасних людей. Я вивчив італійську мову, вивчив культуру. Я виріс тут.

Важко було звикати?

Спочатку було важко - без сім'ї . Особливо було важко коли захворів мій батько. Це було найвідповідальніше випробування для мене та моєї родини. Я зрозумів, що у життя є й інші сторони, які потрібно цінувати.

Вас не буде на чемпіонаті світу…

Мені важко звикнути до цієї думки. Справа полягає у тому, що у сучасному футболі недостатньо мати 2-3 кваліфікованих гравців у команді. Але порівнюючи збірну України сьогодні, і України два роки, тому можу сказати, що ми прогресуємо.

Що відбувається у Вашій країні, окрім футболу?

У країні - велика кількість залишків посткомуністичної епохи. Але я вірю у свою країну, в якій великий людський потенціал, глибока культура. Я бачу великі здібності нашого народу, але всього не зробиш за один день. Повільно, повільно, але Україна розпочне рухатися. Наші люди заслуговують на краще життя. Нині ситуація набагато краща, ніж три роки тому. Я патріот моєї Батьківщини.

Але ви також її символ. Що ви відчуваєте, коли говорите про Україну?

У мене велике бажання допомогти їй. Я відчуваю велику підтримку вболівальників і зроблю все що зможу, щоб зробити їх щасливими.

Ukrainiansoccer

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування