На водія Тимошенко тисне міліція. А водій "Жигулів" страждає від безсоння

Понеділок, 4 лютого 2002, 13:46
Водій лідера виборчого блоку Юлії Тимошенко Сергій Атаманюк стверджує, що під час ДТП 29 січня саме "Жигулі", порушуючи правила, на великій швидкості врізалися в його автомобіль.

В інтерв'ю УНІАН Атаманюк розповів подробиці аварії.

За його словами, вранці 29 січня, він, перебуваючи за кермом автомобіля "Мерседес, не порушуючи правил дорожнього руху, на середній швидкості рухався по Набережно-Хрещатицькій в напрямі Мосту-метро. Тимошенко сиділа поруч, на місці переднього пасажира.

На повороті з Набережно-Хрещатицької на Паркову алею він зупинився на заборонний жест регулювальника, включив лівий поворот і став чекати дозволу на проїзд. Тільки після того, як регулювальник дав попереджувальний свисток і відповідний сигнал, а всі автомобілі, що рухалися назустріч, зупинилися, Атаманюк почав повертати наліво. Він наголосив, що весь цей час мав чіткий візуальний контакт з регулювальником, і жодних сумнівів у вчасності виконання маневру керованим ним автомобілем не виникало - "ані з боку працівника ДАІ, ані з мого боку".

Раптово з крайньої правої смуги руху, з боку Мосту-метро на великій швидкості "вискочили" червоні "Жигулі", сказав Атаманюк, уточнивши, що, звісно, лише потім зрозумів, що це за машина, бо під час аварії не встиг навіть її помітити. Після цього Атаманюк відчув сильний удар у праве крило машини.

За його словами, Тимошенко після цього встигла лише запитати, що трапилося і чи живий водій іншої машини. Потім їй стало погано, вона зблідла і фактично більше не розмовляла. Коли прибула перша машина "Швидкої допомоги", вона попросила, щоб першим до лікарні відвезли водія "Жигулів".

"Мене дуже дивує те, що деякі працівники ДАІ сьогодні чомусь стверджують, що Тимошенко сама вийшла з машини і пересіла до іншого автомобіля з державними номерами. Тоді як десятки свідків бачили, що вона не могла пересуватися самостійно. Народні депутати, що прибули на місце пригоди, допомагали лікарям перенести її до машини "Швидкої допомоги", - зазначив Атаманюк.

Йому також "незрозуміло, чому працівники ДАІ, які відразу після ДТП однозначно говорили, що винний в аварії водій "Жигулів", через деякий час змінили своє тлумачення події на протилежне і почали звинувачувати мене". Атаманюк наголосив, що сьогодні відчуває тиск щодо себе з боку слідчих МВС.

Атаманюк повідомив, що працює водієм у Тимошенко вже 5 років і за весь цей час нічого подібного не траплялося. Він дуже переживає за стан здоров'я Тимошенко і сподівається на її якнайшвидше одужання.

Тим часом посольство Азербайджану в Україні повідомляє, що громадянин Азербайджана Акіф Мусеібов, який на автомобілі "Жигулі" зіткнувся з "Мерседесом" лідера виборчого блоку Юлії Тимошенко, перебуває під їх опікою. Про це УНІАН повідомили у посольстві.

Після цього ДТП Надзвичайний та Повноважний посол Азербайджанської республіки в Україні Талат Алієв постійно відвідує потерпілого Мусеібова у лікарні. У посольстві підкреслили готовність надати в разі потреби всю необхідну правову допомогу Мусеібову, але поки що в цьому немає потреби: головне, щоб він якнайшвидше одужав.

У посольстві нагадали, що Мусеібова переведено з лікарні швидкої допомоги до іншого медичного закладу Києва з діагнозом черепно-мозкова травма.

Як зазначили у посольстві, Мусеібов почуває себе погано: у нього болі в суглобах, він страждає від безсоння.

У посольстві висловили надію на якнайшвидше врегулювання усіх питань, пов'язаних з цим ДТП.

Посол Азербайджану Талат Алієв хотів особисто відвідати Тимошенко в лікарні, однак керівництво "Феофанії" не дало на це дозволу, мотивуючи тим, що доступ до пацієнта обмежений.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...