Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма присягнув дипломатам, що вибори пройдуть чесно

Понеділок, 4 лютого 2002, 18:41
Президент Кучма хотів би бачити після чергових виборів до Верховної Ради відповідальний і структурований парламент, який би взяв відповідальність за поглиблення реформ в країні.

У понеділок у Києві в ході зустрічі з керівництвом дипломатичного корпусу, представниками міжнародних організацій, акредитованих в Україні, Кучма заявив, що зміцнення політичної стабільності в країні залежатиме від результатів виборів. Разом з тим, за його словами, майбутні вибори до парламенту будуть "лише черговим етапом розвитку демократії в державі".

Він зазначив, що таких випробувань попереду ще багато, "в тому числі і вибори 2004 року", коли в Україні пройдуть президентські вибори.

Кучма висловив упевненність, що основною характеристикою цих виборів стане "не сплеск брудних технологій, який цілком можливо планується деякими силами". Головний пріоритет - це дотримання учасниками виборів Конституції і законів України, вважає президент. "Вибори не повинні бути використані для того, щоб ввергнути громадську думку в пучину розчарування і невіри у майбутнє".

Кучма підкреслив, що як президент прикладе всіх зусиль, щоб вибори пройшли "демократично і прозоро і відображали вибір українського народу". Він обіцяв не допустити порушень в процесі виборів з боку держави, "втручання влади в політичну боротьбу".

За словами президента, зрілість демократії в будь-якій країні "не може бути вищою ніж рівень розвитку громадянського суспільства". У зв'язку з цим він підкреслив відповідальність політичних сил за проведення чесних і демократичних виборів.

Україна демонструє світові відвертість і надає всі можливості для спостереження і контролю за виборами, зазначив Кучма. "Будемо дуже вдячні іноземним спостерігачам за об'єктивний і неупереджений моніторинг, як самих виборів, так і всього ходу виборчої кампанії", - сказав він, додавши: "Вірю, що наші оцінки і висновки зійдуться з думками спостерігачів і дипломатів".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...