Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За вбивство Гетьмана Лазаренко заплатив 850 тисяч доларів, за Щербаня – понад 2 мільйони

Четвер, 7 лютого 2002, 15:23
Генпрокуратура України передала до Київського міського суду кримінальну справу за звинуваченням 8 осіб, які підозрюються у скоєнні тяжких злочинів, у тому числі і вбивстві Вадима Гетьмана та Євгена Щербаня на замовлення Павла Лазаренка.

Про це заявив на прес-конференції у Києві заступник генерального прокурора Микола Обиход. Особи, які постануть перед судом, входили до злочинної банди, яка підозрюється у скоєнні близько 20 замахів на життя та нападів.

Керував групою колишній мешканець Донецька, а потім житель Ізраїля Євген Кушнір, який у 1998 році був поранений "невідомими особами" та помер у СІЗО Донецької області. Серед злочинів скоєних цією групою два замахи на вбивство колишнього керівника фірми "Люкс" Олександра Брагіна у Донецьку (вбитий на стадіоні "Шахтар" у 1995 році - УП).

Також ця група підозрюється в організації замахів на вбивство Олександра Волкова та Ігоря Бакая протягом 1997 року. Яв випливає зі слів Обихода, Лазаренко до цього злочину не мав відношення.

За словами Обихода, на рахунок фірми керівника злочинної групи Євгена Кушніра, було перераховано "у випадку з Гетьманом – 850 тисяч доларів". "У випадку зі Щербанем на особистий рахунок одного з організаторів було перераховано понад 2 млн доларів".

Мотивами замовлення вбивства у випадку зі Щербанем заступник генпрокурора назвав "перешкоджання у просуванні діяльності Павла Лазаренка на територію Донецької області". Гетьман, за словами Обихода, був перешкодою у вирішенні на користь Лазаренка питань у фінансовій сфері України.

Pravda.com.ua

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...