У МЕДВЕДЧУКА ДВА РОКИ СУДИМОСТІ?

Четвер, 7 лютого 2002, 16:56
Народний депутат України, член фракції "Батьківщина" Дмитро Чобіт презентував сьогодні в агентстві УНІАН свою книгу "Нарцис, або Штрихи до політичного портрета Віктора Медведчука". За словами Чобота, цю книгу він писав як історик та політик, виключно з позиції правди.

Книга "Нарцис", за словами Чобота, це не біографія Медведчука, а лише штрихи до неї.

Зокрема, в книзі "Нарцис, або штрихи до політичного портрета Віктора Медведчука" автор розповідає про такі невідомі широкому загалу факти з життя екс-віце-спікера, як позбавлення його волі у 1974 році терміном на 2 роки за статтею 102 Кримінального кодексу.

Однак при цьому Чобіт зазначає, що матеріали цієї кримінальної справи "зникли", і припустив, що це зникнення могло бути "навмисним". Разом з тим автор знайшов підтвердження судимості Медведчука не в судових чи правоохоронних органах, а "в інших інституціях, де збереглися документи про це".

У наведеному в книзі поданні прокуратури Києва про обставини скоєння Медведчуком злочину ідеться, що приговор нинішньому лідеру СДПУ(О) "було відмінено", хоча він перебував під вартою 66 діб.

Також у книзі "Нарцис" приділена увага і тому факту, що Медведчук був адвокатом відомого правозахисника Василя Стуса. За твердженням Чобота, в 60-70-х роках справи політичних в'язнів вели лише "вибрані адвокати", які "співпрацювали з органами". Автор вважає, що Медведчук не тільки не допомагав своєму підзахисному, а й усіляко "валив" його, що й призвело до того, що Стус відмовився від адвокатських послуг Медведчука.

На запитання журналістів, чи є у біографії Медведчука позитивні сторони, Чобіт відповів, покликаючись на слова першого тестя Медведчука: "він дуже розумний, але дуже підлий", наголосивши, що, на його думку, така людина "не може бути в політиці взагалі".

УНІАН

Від УП. Прес-секретар Віктора Медведчука Олег Долженков поки відмовляється коментувати книгу та наведені у ній факти. З його слів, у Києві сьогодні проходить засідання політбюро СДПУ(О) і у лідера партії "є набагато важливіші справи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:48
Кадиров намагається спростувати повідомлення про важку хворобу: показав засідання і тренування
11:43
Росіяни дещо змінили тактику і запускають по кілька дронів із різною періодичністю – ПС
11:26
В енергосистемі дефіцит: "Укренерго" другий день залучає аварійну допомогу майже цілодобово
11:22
У Києві не планують відкривати пляжний сезон
11:10
Обстріл телевежі: Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ
11:00
"Ми несли вбитого чоловіка, а в нього постійно дзвонив телефон". Історії очевидців трагедії у Чернігові
10:50
"Газпром" через повінь закрив десятки газових свердловин
10:43
В результаті російських обстрілів на Донеччині загинули дві людини
10:40
Президентка Єврокомісії: Схвалення у США допомоги Україні спонукає ЄС до активнішої підтримки
10:37
Кількість гривень в обігу України за I квартал зросла на 16 мільярдів
Усі новини...