ПЛІВКИ МЕЛЬНИЧЕНКА СПРАВЖНІ – ВИСНОВОК КОМПАНІЇ "БЕК ТЕК"

Четвер, 7 лютого 2002, 19:35
Експертиза плівок Мельниченка, проведена американською компанією "Бек Тек", підтвердила автентичність записів.

"Зразки записів, які були передані для експертизи, є копіями (?) оригіналів і є суцільними записами, в яких немає ніяких ознак змін або редагування звукової інформації в п'яти вказаних відрізках двох файлів. Потік мови в п'яти вказаних файлах свідчить про те, що ніякі уривки фраз і речень не стиковувалися разом за допомогою додаткових звуків або коротких фраз", - зачитав у ефірі радіо "Свобода" уривок лабораторного звіту Олександр Жир, голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування справи Гонгадзе.

Для проведення експертизи були надані також записуючі пристрої, а також "матеріали інші", заявив Жир, який вийшов у ефір з США. При дослідженні були враховані "рекомендації ФБР, щоб експертиза була проведена у відповідності до існуючих вимог". За словами Жира, експертиза була проведена "на замовлення" тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування справи Гонгадзе.

Жир повідомив, що дослідження проводилося на записах, "які стосуються зникнення Георгія Гонгадзе". Тривалість епізодів, додав депутат, складає близько 6 хвилин. В уривках фігурують голоси президента Кучми, екс-міністра внутрішніх справ Кравченко, та глави адміністрації президента Литвина, де "він висловлює побажання вивезти Гонгадзе у Чечню".

Найбільше часу експертами було витрачено на оцінку методики вивчення. Відповідаючи на питання, яким пристроєм здійснювався запис, Жир відповів буквально таке: "Стосовно пристрою, це "Тошиба".

Жир повідомив, що зараз "проводиться експертиза епізодів по Єльяшкевичу". Голова комісії сказав, що "наполягатиме на проведенні дослідження всіх епізодів", в тому числі тих, де ідеться про обговорення президентських виборів 1999 року та всеукраїнського референдуму 2000 року.

Компанією "Бек Тек" керує Брюс Кеніг (Bruce E. Koenig), який протягом 25 років працював у ФБР, із них 20 – "провідним фахівцем з аудіозаписів", пояснив Олександр Жир.

Микола Мельниченко, який також взяв участь у радіо-прес-конференції, зазначив, що "задоволений" висновками експертизи. "Задоволений, що правда нарешті вийшла в світ, і сумую, що експертиза не була проведена рік тому".

УП

Читайте також:

Плівки Мельниченка справжні або Хто і коли сяде на нари?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування