Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Солт-Лейк-Сіті піднято український прапор. Олімпіада стартує вночі

П'ятниця, 8 лютого 2002, 11:30
За день до відкриття зимової Олімпіади в Солт-Лейк-Сіті в олімпійському селищі було піднято український прапор. А вже в п'ятницю вночі відбудеться офіційне відкриття XIX-зимових Олімпійських ігор. Для збірної України – це вже третій старт на "Білій" Олімпіаді. Проте вже нині, можна відзначити, що реально українці боротимуться за нагороди лише в біатлоні.

Збірна України на цих змаганнях представлена в 10-ти видах спорту з 15-ти (біатлон, бобслей, конькобіжний спорт, лижні гонки, сани, фігурне катання, фристайл, хокей і шорт-трек). Всього до складу команди війшли 70-т спортсменів, більшість яких вже знаходяться в олімпійському селищі. Також 9-11 лютого очікується приїзд бобслеїстів, фристайлістів та єдиного нашого представника в шорт-треку. В п'ятницю 8 лютого ж буде визначена і кандидатура прапороносця України на урочистій церемонії відкриття Ігор.

Всього на Олімпіаді за нагороди протягом 17 днів будуть змагатися 4,5 тис спортсменів з 77 країн світу і розіграють 78 комплектів нагород у 15 видах олімпійської програми.

Повертаючись до шансів українців на Олімпіаді. Єдиний і найреальніший шанс збірної України на нагороди – це біатлоністка Олена Зубрилова. Проте можуть "вистрелити" жінки і в естафеті, також в біатлоні. Хочеться сподіватися, що не загубляться серед аутсайдерів представники України в фристайлі, фігурному катанні та лижних гонках.

Проте, мабуть, чи не найбільше буде прикуто уваги до хокейної збірної України, яка вперше в своїй історії пробилася на Олімпіаду. І в підопічних Анатолія Богданова є можливість пробитися в фінальну вісімку хокейного турніру, за для цього правда "лише" потрібно посісти в своїй групі перше місце, а грати доведеться проти білорусів, швейцарців та французів.

Першу "зимову" нагороду Олімпіади українці завоювати в Лілехамері-94, і виборола її біатлоністка Валентина Цербе. Історичним "золотом" для України є і виграш на цій же Олімпіаді українки Оксани Баюл в змаганнях жінок в фігурному катанні. Лише в той день, вперше і сподіваємося не в останнє, прозвучав гімн України.

На наступних Олімпійських іграх в Нагано, на рахунку українців було лише "срібло" Олени Петрової, і також в біатлоні. Тобто в активі українців, за два олімпійських зимових турніри повний комплект нагород: "золото", "срібло" та "бронза". На майбутній Олімпіаді, хочеться вірити, збірна України розраховуватиме також на декілька нагород.

Так принаймні більшість читачів спортивного інтернет-видання Сhampion, на питання: скільки здобуде збірна України медалей в Солт-Лейк-Сіті, обирали варіант в якому фігурує цифра чотири (32%). Майже порівну розділилися голоси тих, хто пророкує одну (17%) та три (20%) медалі. На те що українці повернуться з двома медалями сподіваються 14% читачів, які взяли участь в голосуванні. Песимістично настроєні стосовно шансів українці на змаганнях 9% опитуваних, які вважають що в трійці призерів наших не буде. Стільки ж відсотків і серед тих, хто налаштований надто оптимістично, їхня відповідь: Україна буде перша за завойованими медалями попереду всіх учасників.

Попри все повернемося до реальності. Вже в перший день нинішньої Олімпіади, крім церемонії відкриття Ігор, пройдуть кваліфікаційні змагання зі стрибків на лижах з 90-метрового трампліна серед чоловіків. У цьому виді програми українці не виступають. Проте вже 9 лютого будуть розіграні медалі в чотирьох номерах програми - лижники виявлять кращого на дистанції 30 км, представниці фристайла посперечаються за нагороди в могулі, ковзанярі - на 5-кілометровій дистанції, а лижниці - на 15-кілометровій . І у всіх цих дисциплінах виступатимуть і українські спортсмени.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування