Тимошенко з Ахметовим не перетиналася. Але він причетний до її відставки

Вівторок, 5 березня 2002, 16:39
Перед будівлею БК ім. Леніна, де проходила зустріч донеччан з Юлією Тимошенко, разом з прихильниками БЮТи її зустрічала група приблизно з 150 молодих людей, які тримали непрємні для Юлії Володимирівни лозунги і плакати. Колегам журналістам вони повідомили, що є студентами Донецького національного університету і таким чином заробляють по 30 грн. Але джерела фінансування не назвали. Можливо, дійсно не знали. Хоч питання про фінансування може бути риторичним, враховуючи давні і теплі відносини Тимошенко з місцевими лідерами.

На прес-конференції лідер однойменного блоку повідомила, що між "вашим губернатором і мною як віце-прем'єром велася жорстка боротьба" і це п'ять разів зривало її поїздки в Донбас.

З іншим донецьким лідером - футбольним, Юлія Тимошенко, за її словами, ніколи не перетиналася, але вважає що "Ринат Ахметов - це людина, яка має безпосереднє відношення до того, що я вимушена була піти з поста віце-прем'єр-міністра і те протистояння, яке є сьогодні, воно також має конкретні прізвища".

Відповідаючи на питання, в чому конкретно проявлялось протистояння між віце-прем'єром Тимошенко і керівництвом Донецької області, лідер "Батьківщини" сказала, що суперечливі моменти стосувалися "перерозподілу певних матеріальних ресурсів, які використовуються в Донецькому регіоні".

"Протистояння було пов'язане з тим, що гроші повинні були потрапляти туди, куди вони повинні були потрапляти: на шахти, до бюджету, на зарплату. Що не може здійснюватися приватизація енергетики в тіньовій сфері. Це все було пов'язане з питаннями ТЕК і справедливого розподілу ресурсів, які оберталися в цих колах. Ваша команда Донецька вона була прихильником старих методів роботи, де використали бартер, і інші неефективні схеми".

Також Юлія Тимошенко виступила проти гордості донецького керівництва вільних економічних зон: "Я завжди була категорично проти вільних економічних зон. Тому що ВЕЗи в цивілізованому значенні і ВЕЗи, які будуються в Україні - це різні речі. У нас ВЕЗи - це практично ухиляння від податків, легалізація тіньових коштів в економіці".

Кажучи про нездійснене об'єднання блоків Ющенка, Тимошенко і СПУ, Юлія Володимирівна порадила Вікторові Андрійовичу бути більш самостійним, "ухвалювати власні рішення, провадити власну стратегію і політику, як лідер, а не підкорятися всім, хто сьогодні знаходиться у нього в списку".

А ось коментувати висловлювання Наталі Вітренко на свою адресу Юлія Тимошенко відмовилася: "Вітренко я критикувати не буду, тому що не хочу опускатися на одну площину з нею".

Крім Донецька, в програмі поїздки Тимошенко - Шахтарськ, Слов'янськ, Горлівка, Краматорськ, Дімітрово.



NB. Про всі подробиці передвиборчого туру Юлії Тимошенко, про те, як скидали Грача, замість кого показують Бродського, хто протидіє Ющенку, скільки журналістів йдуть у парламент, під яку музику виходить до виборців Кучма, про списки майбутніх депутатів, хто назвав Кучму г...вном, про все це читайте у новому розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування