Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Донецька – Лук'янченко, Одеси - Боделан, Запоріжжя – Поляк, Миколаєва – Чайка, у Черкасах продовжується протистояння між Олійником і Волошиним

Середа, 3 квітня 2002, 13:00
Мером Донецька обрано Олександра Лук'янченка, висунутого виборчим блоком "За єдину Україну!". Про це на прес-конференції повідомив губернатор Донецької області Віктор Янукович. При цьому цифри названі не були.

Лук'янченко до обрання мером працював першим заступником Донецького міського голови Володимира Рибака.

В Одесі, за попередніми даними, мером став діючий міській голова Руслан Боделан - за нього проголосували 166 тис. виборців. Боделана на виборах підтримував блок "За єдину Україну!".

Його найближчий суперник, також колишній мер Едуард Гурвіц, що бере участь у виборах від блоку "Наша Україна", набрав 113 тис. голосів. На третьому місці представник Компартії Микола Копит з 18 тис. голосів.

Гурвіц не згоден з результатами виборів і збирається їх опротестовувати. Всього оброблено 95% бюлетенів. На вибори мера прийшли 361 тис. одеситів, з 740 тис., що мають право голосу.

Дотепер не відомо, хто став міським головою Сімферополя. Основна боротьба йде між діючим мером Валерієм Єрмаком і депутатом Верховної Ради України Валерієм Кучеренком (Компартія).

За попередніми даними, невелику перевагу має Єрмак. Третім в гонці йде депутат кримського парламенту Геннадій Бабенко. Виборчком автономії поки цифр не називає. Процес підрахунку голосів триває.

За оперативними даними, у Запоріжжі на посаду мера переобрано Олександра Поляка.

За попередніми даними міським головою Миколаєва повторно обраний Володимир Чайка.

В Севастополі вибори міського голови не проводилися у зв'язку з незавершеністю законодавчого закріплення статусу міста, повноважень і процедури обрання мера.

В той же час міська виборча комісія Черкас оприлюднить рішення за підсумками виборів міського голови лише після перевірки всіх документів дільничих виборчих комісій, повідомляє прес-секретар нинішнього міського голови Тетяна Немченко.

В середу виборчком Черкас звернувся до всіх дільниць з проханням надати документи, у тому числі, списки виборців, акти спостерігачів за виборами.

Голова виборчої комісії, за словами прес-секретаря, вважає, що виборчком не має права ухвалювати рішення без урахування всіх сигналів про порушення виборчого законодавства і процедури проведення виборів. Зокрема, комісія має перевірити факти, що свідчать про "подвійне голосування, внесення в список виборців померлих, за яких невідомі особи одержували бюлетені", відзначила Немченко.

"Річ у тому, що тут питання перейшло з площини кількісного показника переваги того чи іншого кандидата у бік якісної характеристики процесу виборів як дійсних або як недійсних", - підкреслила прес-секретар нинішнього мера Черкас.

Вона також повідомила, що Волошин дотепер знаходиться в кабінеті мера разом "із групою підтримки".

Прес-секретар повідомила також, що представники підприємства "Варта", яке здійснює охорону міськвиконкому, письмово повідомили Олійника про те, що знімають з себе зобов'язання по збереженню майна міськвиконкому, оскільки "в приміщенні знаходяться сторонні люди, вони занесли і розпивають спиртні напої", і в такій ситуації "ніхто не може гарантувати збереження майна і пожежної безпеки".

Немченко також відзначила, що "діючий мер, згідно із законом про місцеве самоврядування, працює до того часу, як міська виборча комісія не скличе сесію новообраних депутатів" і на цій сесії не оголосить прізвище переможця".

"Отже, доки міська виборча комісія не скличе сесію, діючий міській голова залишається повністю легітимним", - підкреслила він.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: