"Убивця" Александрова заплутався на місці скоєння злочину

П'ятниця, 5 квітня 2002, 18:35
Підсудний Юрій Вередюк у п'ятницю в ході судового експерименту не зміг точно відтворити свої дії в приміщенні телекомпанії "ТОР" перед вбивством журналіста Ігоря Александрова. Учасники судового процесу дійшли висновку, що місце падіння і розташування тіла жертви, які показав Вередюк, не співпадає з тим, що зафіксовано в протоколах оперативної групи в день замаху 3 липня і протоколом першого відтворення злочину 25 серпня.

Вередюк також продовжує давати суперечливі свідчення. Він заявив у п'ятницю, що не бачив, як підходив до дверей Александров і бив на звук кроків з-за рогу. Раніше підсудний свідчив, що бачив через прочинені двері як підходить Александров. Тепер це видається малоймовірним, оскільки двері утримуються у зачиненому положенні пружиною, повідомляє сайт Інституту масової інформації.

Питання суду до підсудного стосувалося також біт. Підсудний стверджує, що другу біту, яку йому видали начебто на випадок, якщо "поламається" перша, він тримав поруч з собою, у простінку, за яким ховався. Однак свідки, зокрема заступник директора ТК "ТОР" Сергій Чернета, показували, що побачили другу біту за вхідними дверима.

Вказуючи на чергові розбіжності у свідченнях Вередюка, потерпілі заявили, що мають сумніви стосовно того, що підсудний відігравав хоч якусь роль у цьому злочині.

Адвокат Вередюка Коваленко навпаки, не сумнівається у причетності його підзахисного до вбивства журналіста. Він звернув увагу суду на те, що в холі телекомпанії, на його думку, активні дії могла робити тільки одна людина. Оскільки на цей момент в цьому приміщенні знаходилося близько 15 учасників судового процесу, слова адвоката викликали сміх присутніх, зазначає ІМІ.

У четвер представник потерпілих Богдан Ференц у своїх питаннях до підсудного запропонував йому вказати на наданій схемі де саме і як він завдавав ударів бітами. Оскільки це питання викликало труднощі у підсудного, його адвокат заявив клопотання про огляд місця події та допиту підсудного безпосередньо на місці злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News