Лідери перемагають на виїзді

Понеділок, 8 квітня 2002, 20:38
У матчах 17-го туру чемпіонату України обидва лідери донецький "Шахтар" та київське "Динамо" отримали свої чергові перемоги на виїзді, тим самим не давши один одному відірватися в чемпіонській гонці переслідування.

Так, "Шахтар", граючи у донецькому дербі проти "Металурга" цілком прогнозовано виграв з рахунком 0:1, завдячуючи голу Олексія Бєліка. Ще в одній грі понеділка перемогу отримали гості, а саме дніпропетровський "Дніпро" у Києві переграв "Арсенал", також з мінімальним рахунком 0:1.

В центральному же матчі туру, київське "Динамо" в тяжкому поєдинку переграло на виїзді львівські "Карпати" з рахунком 0:2. Обидва м'ячі на свій рахунок записав Лакі Ідахор. Спочатку нігерійський форвад команди Лобановського, скористався помилкою захисника "Карпат" Толочка, який віддаючи пас назад голкіперу Тлумаку, подарував м'яч Ідахору, який опинився з воротарем сам на сам і майстерно обіграв останнього, відкривши рахунок у матчі.

Стосовно складу "Динамо" у грі з "Карпатами" то він був майже однаковий як і в кубковій грі з донецьким "Металургом", але замість Серебреннікова на поле вийшов Чернат і вийшов в старті Гусін, який пропускав матч через попередження. Також варто помітити і той факт, що вперше в другому колі на полі з'явився Віталій Косовський, який вийшов на заміну.

Другий же гол динамівці створили в другому таймі і знову ж таки відзначився Ідахор, який потужно пробив з метрів 13-ти, "поклавши" м'яч впритирку зі штангою 0:2. В подальшому динамівці, як і в першому таймі, продовжували володіти ігровою перевагою проте небезпечних моментів вже майже не було. Запам'ятався лише удар зі штрафного Белькевича після якого м'яч пролетів поруч зі стійкою воріт Тлумака. А на останніх хвилинах відчайдушний штурм воріт Реви вчинили львів'яни створивши два, хоча й не гольових, проте надто небезпечних моменти. Однак рахунок в цій грі змінити не вдалося.

Отже у турнірній таблиці після матчів 17-го туру подовжують лідирувати "Шахтар" та "Динамо", в яких по 43 очка. Донецький "Металург", незважаючи на поразку з 28 очками, йде на третьому місці. На четверу сходинку перемістився "Дніпро", який набрав 27 очок, "Карпати" з 25 очками йдуть п'ятими.

"Карпати" - "Динамо" - 0:2
Голи: Ідахор 38, 52

Карпати: Тлумак, Ганц, Чернов, Даниловський, Лучкевич, Вовчук, Толочко, Ковальчук, Іванський, Кабанов, Іванов.
Динамо: 12.Рева, 4.Головко(К), 5.Ващук, 8.Белькевич, 10.Чернат, 11.Пеєв, 14.Гусін, 17.Федоров, 21.Ідахор, 24.Боднар, 29.Лисицький.

"Арсенал" - "Дніпро" 0:1
Гол: Мороз (77)

Арсенал: Кернозенко, Мікадзе, Мальцев, Анненков, Кирлик, Білозор, Ткаченко, Бондаренко, Йокшас, Костишин, Волосянко.
Дніпро: Медін, Поклонський, Геращенко, Задорожній, Єзерський, Шелаєв, Косилов, Максимюк, Ротань, Зубченко, Мороз.

Металург" Д - "Шахтар" 0:1
Голи: Бєлік 70

Металург: Нікітін - Яксманицький, Котов, Ковальов, Алегбе, Коваленко, Зотов, Шищенко, Пономаренко, Закарлюка, Пилипчук.
Шахтар: Ковалевськи - Старостяк, Глевецкас, Ассан, Флоря - Тимощук, Левандовськи, Зубов, Пестряков - Воробей, Агахова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...