Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Каладзе: "Заява про можливий виступ за збірну України - провокація"

Четвер, 2 травня 2002, 14:56
На початку весни захисники італійського "Мілану" та збірної Грузії Каха Каладзе зробив сенсаційну заяву, про те, що якщо до 1травня 2002 року не знайдуть його брата Левана який був викрадений майже рік тому в Тбілісі, він проситиме ФІФА дозволу виступати за збірну України. І вже першого травня Каха Каладзе на своєму офіційному сайті www.kaladze.com оприлюднив чергове звернення в якому розкрив причини своєї скандальної заяви.

Каха Каладзе:

"Насамперед, я хотів би висловити вдячність МВС Грузії, особисто Кобі Нарчемашвілі за ті зусилля, які вони роблять в пошуку Левана. Я бачу, що справа з кожним днем просувається, хоч об'єктивно на сьогоднішній день складно говорити про відчутні результати. Мені важливо підкреслити, що менше усього моя заява була продиктована бажанням відректися від збірної Грузії і прагненням виступати за українську дружину. Я просто хочу, щоб всі розуміли: я терпів 9 місяців, чекав, сподівався, кожний ранок прокидався з молитвою про брата. Але за всі ці 9 місяців не трапилося нічого такого, що говорило б про просування розслідування вперед.

Зрештою, моєму терпінню прийшов кінець і я зважився на таку різку заяву. Зараз я хочу всім, а особливо своєму грузинському народу, признатися: фраза про можливий виступ в складі збірної України була провокацією. Це було моїм останнім словом, останнім аргументом, останньою спробою розворушити грузинські правоохоронні органи. І я радий тому, що певною мірою вона вдалася. З іншого боку, я глибоко збентежений і спантеличений тим, що я прочитав в Інтернеті загалом і на своєму сайті зокрема.

Знайшлася безліч людей, що назвали мене зрадником Грузії. Не менша кількість людей на повному серйозі перестала вважати мене грузином. Я дізнався про себе багато нового: виявляється, я народився і виріс в безпросвітній глушині і поняття не маю про грузинський кодекс честі. Тбіліське снобі, ті з безробітних, які сплять по півдня, а увечері хитаються із заточками і збивають на вулицях шапки з жінок, привселюдно докоряють мене моїм самтредийським походженням.

Мені завжди здавалося, що грузини - це всі ті, хто є носієм грузинського національного духа, що не визнає безробіття і зарозумілості, незалежно від місця народження: Поті це або Кутаїси, Самтредія або Тбілісі. Тому я одночасно гордий тим, що належу до грузинської нації і злий з того, що серед моїх братів все більше і більше дрібних, заздрісних злодіїв і краснобаїв. У Італії у мене часто питають: невже грузини здатні украсти людину? Я кожний раз відповідаю, що, можливо, це і не грузини зовсім, хоч, насправді, точно знаю, що Левана украли саме мої співвітчизники. Незважаючи на уперті факти, я до останнього не хочу вірити, що мої брати по крові здатні на таке жахливе зло.

Мені б дуже хотілося бути зрозумілим адекватно. Я вважаю великою помилкою, коли люди кажуть: Каладзе поводиться невірно, він забув нас і кинув. Навпаки, друзі, я мрію знову одягнути майку своєї рідної збірної. І я вам обіцяю, що ніколи, ні при яких обставинах, не буду боротися за честь будь-якої іншої країни, незалежно від її титулів або достатку. Разом з тим, я обіцяю і те, що з великим натхненням і чистим серцем повернуся в збірну в ту ж мить, як тільки буду знайдений Леван.

За останні 10 місяців мене часто відвідувало відчуття, що моє життя схоже на пекло. Зі сторони це виглядає, звичайно, нелюдяно, однак же коли весь цей кошмар відбувається саме з тобою, тут і зараз, дуже важко передати, наскільки це насправді хворе. Нікому, навіть своєму самому найзлішому ворогу, я б ніколи не побажав подібної долі. Тому, аналізуючи те, що все відбулося і досі що відбувається, нехай кожний з вас простих, звичайних людей, а не міністрів або політиків, вирішить особисто для себе, хто чого в цій ситуації гідний, кого варто засуджувати, кого ні. Окреме спасибі всім тим, хто був рядом. У реальності і віртуальності. Я пам'ятаю вас і люблю. Щиро, Каха".


P.S. Відзначимо, що на нещодавній зустрічі з журналістами президент ФФУ Григорій Суркіс відповідаючи на питання про заяву Каладзе в якій він заявив, що має намір виступати за збірну України, відзначив що потрібно почекати чергових заяв Кахи, проте і не виключив те що в майбутньому ця справа розглядатиметься на більш серйозному рівні. А головний тренер збірної України Леонід Буряк, просто не вірить в те що Каладзе може зіграти за жовто-блакитній футболці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: