Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров пройшов у Вашингтоні період декомпресії

Понеділок, 6 травня 2002, 14:48
Забудьмо про традиційні політичні поділи. В Україні вони ніц не варті. Простіше всіх політиків поділити на дві категорії: на тих, на яких приємно дивитися й на тих, на яких дивитися тяжко. Усміхнений і бадьорий Юрій Єхануров - двадцять шостий боєць списку Ющенка - безсумнівно, відноситься до першої групи.

Після виборів новообрані депутати махнули хто куди: хто на офшорні зони помацати дещо спорожнілі валютні рахунки, хто на дачу похмелитися, а Єхануров поїхав на два тижні до Вашингтону вивчати американське законодавство.

"Така різка зміна обставин одразу після виборів - це як період декомпресії, повернення до нормального життя, - ділиться враженнями Єхануров, – йдеш по вулиці й знову хочеться посміхатися людям".

На закінчення візиту пан Єхануров поділився з журналістами баченням своєї місії як народного депутата, а також поглядами на майбутнє уряду Кінаха й Верховної Ради. У новообраному парламенті депутат збирається відстоювати права малого й середнього бізнесу. "Я домовився з Ющенком, що я буду відповідати за покращення клімату для підприємців... До кінця травня ми збираємося розробити пакет законопроектів на підтримку підприємництва".

Уряд Ющенка, стверджує Єхануров, вивів з тіні один мільйон підприємців. Наступним кроком мусить стати отримання доступу малого й середнього бізнесу до фінансових ресурсів. Фракція "Нашої України" виступає за збереження спрощеної системи оподаткування для малих підприємців і створення єдиних правил для всіх суб'єктів господарювання. "Металурги просунули для себе пільги через парламент і з грудня 2001 року платять тільки половину ПДВ. Сказати, що всі гроші від експорту металу надходять в бюджет, було б великою натяжкою".

Єхануров виступає проти відставки уряду Кінаха. "Моя точка зору, що уряд мусить залишитися до жовтня, до звіту про результати роботи за дев'ять місяців. Одночасно ми мусимо розглянути урядову програму дій. Тоді у жовтні ми побачимо, чи здатні вони з'їсти те, що приготували".

Депутат оптимістично дивиться на прийняття економічних законів новообраною Верховною Радою. "Ситуація в Раді сприяє прийняттю економічних законів. "Наша Україна, "Заєду", фракція Тимошенко, СДПУ(о) мають спільні позиції у питанні приватної власності. Ми хочемо прийняти новий закон про приватну власність, де це право було б визнано священним і недоторканним. Так само треба приймати новий закон про акціонерні товариства, нову редакцію Цивільного Кодексу, внести зміни до Земельного Кодексу. Практика показала, що його треба зробити більш технологічним.

Ми проти тієї редакції Податкового Кодексу, який зараз знаходиться на розгляді Верховної Ради... Закон мусить бути написаний фахівцями, а не працівниками податкової інспекції. Треба також приймати закон про Кабмін - від нього залежить майбутнє адміністративної реформи".

Майбутнє не тільки адміністративної, але й усіх інших реформ в нашій славній Україні залежить від того, чи зможуть політики, на яких приємно дивитися перемогти тих, на яких дивитися дуже не-при-ємно. Якщо цього скоро не станеться - всім нам доведеться проходити декомпресію за сценарієм Банкової: весело так крокуючи у рядах першотравневої демонстрації з портретом Кучми над головою і цитатником Литвина біля серця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування