Україна і США паралельно перевіряють продаж до Ефіопії трьох "Кольчуг"

Четвер, 9 травня 2002, 16:50
Українська і американська сторони розпочали перевірку контракту, пов'язаного з продажем трьох українських станцій пасивної радіоелектронної розвідки "Кольчуга" до Ефіопії. Про це в четвер в інтерв'ю УНІАН повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Євген Марчук.

За його словами, сьогодні розслідування ведеться паралельно. "Американці перевіряють без нас, до речі, і по Іраку, і по Ефіопії", - зазначив Марчук.

При цьому він зауважив, що світовий ринок торгівлі зброєю є висококонкурентним, "і конкуренти проти нас працюють не в білих рукавичках".

На думку секретаря РНБОУ, звинувачення України, "які виявилися брехливими", про нібито продаж зброї в регіони, що підпадають під санкції ООН, "виникли не самі по собі". "Ми знаємо достовірно, що це організовували наші конкуренти, щоб дискредитувати Україну, щоб витіснити нас з ринків, щоб створити нам проблеми", - сказав Марчук.

Теми про нібито незаконну торгівлю України зброєю, на думку Марчука, будуть завжди підживлюватися, оскільки ринок зброї є напруженим і, до того ж, вигідним видом торгівлі, якщо вона проводиться в рамках закону. Але, як зазначив секретар РНБОУ, "у цих справах, я думаю, до літа будуть розставлені остаточні крапки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування