У Харкові палили Кушнарьова

Середа, 5 червня 2002, 20:15
Спалення портретів губернатора Харківської області Євгена Кушнарьова було головним моментом пікету, організованого Компартією, Союзом робітників і Союзом Радянських офіцерів біля будівлі обладміністрації у середу.

Причиною пікету, в якому брали участь приблизно 50 чоловік, став інцидент, що відбувся 9 травня біля меморіалу Слави у Лісопарку. Тоді група ветеранів і прихильників лівих ідей під червоними знаменами намагалася прорватися до меморіалу крізь кордон з курсантів і представників правоохоронних органів у той час, як до нього покладав квіти губернатор та інші керівники міста й області. Як стверджують люди під червоними знаменами, у ході цих зіткнень декілька чоловік зазнали пошкоджень, а міліціонери і курсанти зривали з ветеранів бойові нагороди.

Обласна адміністрація розцінила інцидент як провокацію лівих. Учасники ж сьогоднішнього пікету зазначали, що раніше ветерани під червоними знаменами покладали квіти разом з колишнім губернатором Олегом Дьоміним та колишнім мером Михайлом Пилипчуком і ніяких інцидентів не було.

Тепер же влада, за їх словами, вирішила приватизувати свято. Пікетники вимагали відставки Кушнарьова, якого звинувачували у націонал-фашизмі. Деякі з них тримали у руках карикатурне зображення губернатора, який витягся у нацистському привітанні. По команді організаторів ці зображення були спалені, чому міліція, що стояла рядом не перешкоджала (7 листопада 2001-го після спалення опудала "кровопивця" міліціонери супроводили народного депутата Олександра Тищенка до райвідділу, після чого найактивниші з лівих ледве не перекрили рух на Сумській).

Пікетники обіцяли влаштовувати аналогічні заходи регулярно - до відставки губернатора. А заступник голови Харківської організації Союзу радянських офіцерів Олексій Семененко ще у травні подав на губернатора до суду, вимагаючи від нього публічних вибачень. Чергове засідання у цій справі призначене на 13 червня.

Українська правда, Харків

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування