Вимоги Ющенка: прем`єра або бюджетний комітет. Вимоги "Єди": або бюджетний комітет, або фінансовий

Четвер, 6 червня 2002, 20:08
Переговори шести лідерів фракцій у четвер закінчилися на обговоренні двох варіантів, за якими "Єдина Україна" та СДПУ(О) отримують керівні посади у 5 комітетах та посади перших заступників у 14 комітетах.

Різниця між пакетами полягає в том, що в одному випадку пропрезидентські сили отримують посаду голови бюджетного комітету, в іншому – голову комітету з питань фінансів та банківської діяльності, повідомив після закінчення зустрічі в.о. керівника фракції "Єдина Україна" Сергій Тігіпко.

За його словами, у переговорах було взято паузу до 9 години ранку п'ятниці через рішення "четвірки" розподілити посади у своїй частині комітетів.

Тігіпко зазначив, що "двійка" не ставитиме умову залишити бюджетний комітет собі. Інші чотири комітети, які відібрали собі пропрезидентські фракції – комітет з питань транспорту, комітет з ПЕК, комітет з питань регламенту та комітет з питань екології.

Говорячи про можливість підписання Договору про спільні дії між "Нашою Україною" та "Єдиною Україною", Тігіпко повідомив, що це питання протягом дня обговорювала міжфракційна робоча група.

Один з лідерів "Єдиної України" Валерій Пустовойтенко зазначив, що фракція ніколи не піде на підписання угоди, якщо вона стосуватиметься зміни глави уряду. "Ми входимо в сферу Конституції – прем'єр-міністр обирається Верховною Радою на термін повноважень президента", - сказав лідер НДП.

При цьому Пустовойтенко наголосив, що шістка домовилась, якщо опозиція отримує посади глави бюджетного комітету, то "питання угоди взагалі не порушується". "І Віктор Андрійович з цим погодився", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News