Побиття "Залізного Майка" у Мемфісі

Неділя, 9 червня 2002, 17:00
У кінці восьмого раунду бою "тисячоліття", в американському Мемфісі закінчилася епоха Майка Тайсона який після крюку правою Ленокса Льюїса опинився на підлозі рингу програвши бій нокаутом. Майже весь бій перейшов у побиття "Залізного Майка" який не зміг нічого протиставити тактично грамотному Льюїсу.

Перед початком бою вийшовши в ринг, який до речі перегородили навпіл охоронці, щоб не допустити канибальства, обидва боксери були дещо стурбовані, і було помітно що в очах кожного немає впевненості в результаті сьогоднішнього бою.

Вже з перши хвилин Тайсон намагався як завжди приголомшити своїми фірмовими наскоками англійця, проте це було лише на початку, Льюїс грамотно тримав дистанцію, помалу пробиваючи прямими в голову захист Майка. На протязі всього бою Леннокс не дав жодної причини щоб засумніватися в своїй перевазі над Тайсоном. Апогеєм та логічним завершенням, побиття Тайсона, по іншому не можна назвати те що творилося на рингу став восьмий раунд. Провівши серію ударів, найбезпечнішими з яких були аперкоти в підборіддя "Залізного Майка", Льюїс потужним ударом правою відправив Майка в нокаут, не віриться проте факт. Тим самим Майк Тайсон показав всьому світу, що вже час заспокоїтися, його славні часи пройшли але сумно, що можливо останній з своїх поєдинків чемпіон 90-их програв за всіма статтями.

 
 
Згідно з статистикою, Льюїс наніс 328 ударів, з яких 193 досягли мети. Тайсон наніс 211 ударів, з яких успішними були тільки 49. Таким чином, Льюїс підтвердив свої два звання чемпіона світу серед боксерів-важкоатлетів, за версіями WBC та IBF. Незалежно від перемоги кожний з боксерів отримає за поєдинок 17,5 млн. доларів. Суперматч проходив на переповненій глядачами спортивній арені "Піраміда", що вміщає 20 тисяч чоловік. Вартість квитка досягала 2.500 доларів.

Я кращий в світі", - заявив Леннокс Льюїс по закінченні бою за звання чемпіона світу WBC і IBF проти Майка Тайсона. Справедливість подібного твердження, як не дивно, визнав і сам Залізний Майкі.

"Ніхто і ніколи не йшов від мого джеба, - заявив Льюїс по закінченні бою. - Я сказав Тайсону, що він був кращим, коли йому було 19, зараз же кращий я і я це довів сьогодні".

Мало хто чекав що відповідь Тайсона, стане гідною. "Він дуже майстерний і різноманітний боксер", - сказав Майк і зажадав матчу-реваншу.

За інформацією РІА Новини & "Спорт-Экспресс"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування