Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обробивши Мерсера, Кличко жадає Льюїса

Понеділок, 1 липня 2002, 12:46
Залишивши Рея Мерсера позаду, здобувши натовп нових прихильників, бачачи в майбутньому Леннокса Льюїса, Володимир Кличко тепер мріє опинитися на рингу, де його чекатиме сутичка, що відповідає його уявленням про справжній бій-блокбастер. Природно, що зі Льюїсом.

В суботу ввечері в залі Trump Taj Mahal Resort Рею Мерсеру так і не вдалося зупинити неухильно міцніючого Кличка. Завдаши безжалісного граду ударів по Мерсеру, Володимир захистив титул чемпіона за версією World Boxing Organization. Кличко був визнаний переможцем внаслідок технічного нокауту за 1 хвилину 8 секунд до закінчення шостого раунду. На цей момент Мерсер був вже принижений і весь залитий кров'ю. На рахунку Кличка було 104 могутні удари проти п'яти Мерсера, і це не залишило американському боксеру шансів.

"Я програв", сказав Мерсер, "Не можна ж весь час перемагати". Але в Кличка це майже виходить. 26-річний українець має 39 перемог при одній поразці, 36 нокаутів, і, крім того, його визнавали переможцем в 15 боях поспіль. Маючи зріст у 6 футів 7 дюймів, Кличко вищий за Мерсера на 5,5 дюймів. Український боксер провів відмінний з точки зору техніки бій, майстерно використовуючи короткі прямі та проникаючі удари, аби перемогти Мерсера (30 перемог, 5 нічиїх, 1 поразка, 22 нокаути).

За 19 секунд до кінця першого раунду Кличко після декількох ударів лівою в щелепу суперника, примусив Мерсера розпластатися на ринзі. "Я вдарив його і здивувався, що він впав", сказав потім Володимир Кличко. "Він прийняв багато ударів, і тому бій затягся. Це було не найкращим для нього рішенням, але він був змушений це зробити". А рішенням Мерсера було продовжувати битися стільки, скільки він зможе.

"Я так і не зміг перегрупуватися після першого нокдауну", говорить Мерсер, наполягаючи на тому, що кров, яка текла з рани над його правим оком практично весь час протягом бою, не має жодного відношення до його програшу. "Після цього я втратив орієнтацію, і не міг її відновити. Він сильний боксер".

Кличко продовжував завдавати удари, і в шостому раунді він почав так давити свого суперника, що рефері Ренді Нойманну довелося втрутитися, аби не дозволити Мерсеру продовжувати бій. Кличко домінував за загальною кількістю ударів (429 проти 124) і за кількістю результативних ударів (193 проти 54).

"Для мене це була важка робота, і я був до неї готовий", говорить Кличко, який заробив за цей бій 1,2 мільйони доларів, тоді як Мерсер отримав тільки 650 тисяч. "Дуже важливо знаходитися тут. Кожний європейський боксер хоче битися тут, тому що Америка - це Мекка боксу. І це - початок".

Професійний бокс - це шоу, говорить Кличко, і люди хочуть отримувати від нього задоволення.

Тому тепер всі говорять про Льюїса, чемпіона за версією World Boxing Council і International Boxing Federation. За словами Кличка, це буде велике шоу, і воно приверне увагу всього світу.

Правда, на думку одного з його тренерів, Льюїс як противник в наступному бої - не кращий варіант для Володимира. Томмі Брукс говорить, що йому хотілося побачити ще, можливо, один чи два бої Кличка перед тим, як домовлятися з Льюїсом.

Брук говорить, що кар'єра Кличка в боксі має форму "танець-студентський вечір-великий бал". Зараз Кличко знаходиться на стадії "студентського вечора", вважає Брукс.

Кличко однак гадає, що ці твердження сміхотворні.

"Я відчуваю себе дуже упевнено, я добре підготовлений і готовий боротися з Льюїсом", - сказав Кличко, - "Всі мають пам'ятати, що Леннокс Льюїс може перестати займатися боксом у будь-який момент, у будь-який день. Я не хочу втратити цей шанс. Я не думаю, що Льюїсу буде так вже й легко битися зі мною. У мене швидший джеб. У мене є те, що треба, аби його перемогти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування