Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчук вирішив звинуватити пресу, а не конкретних осіб у кампанії проти нього

Вівторок, 2 липня 2002, 11:42
Апарат Ради національної безпеки та оборони України у повідомленні для преси наголошує, що у ряді ЗМІ було здійснено "чергову спробу дискредитації" РНБОУ, яка, проте, "перетворилася на фарс".

Як повідомляє аппарат РНБО, 1 липня секретар Ради національної безпеки та оборони Євген Марчук зробив для інформаційних агентств заяву у відповідь на їхні запитання з приводу наклепницьких матеріалів, що останнім часом з'явились у деяких засобах масової інформації, де згадуються прізвища Марчука та ще декількох працівників апарату РНБОУ.

Як нагадали в апараті Ради, Марчук назвав дії організаторів та виконавців "брудної кампанії політичним доносом, витриманим у дусі сумнозвісних 30-40 років минулого століття", тому до заяви секретаря РНБОУ додається наступне.

"14 та 21 червня 2002 року на інтернет-сторінці "Грані" її шеф-редактором Віктором Воротніковим були розміщені матеріали, у яких секретар РНБОУ і два працівники апарату РНБОУ звинувачуються у скоєнні тяжких злочинів - державній зраді, шпигунстві, співучасті у шпигунстві, контрабанді зброї та постачанні її у воюючі країни, що знаходилися під ембарго Ради Безпеки ООН тощо.

Наклепницькі матеріали, повністю чи фрагментами, з провокаційними і наклепницькими коментарями - чи без, були розповсюджені рядом вітчизняних та зарубіжних ЗМІ, у тому числі газетою "Кієвській Тєлєграф", інтернет-сторінками "Версії" (Інформаційно-видавнича група "Тєлєграф"), "Компромат" (Росія), передані на 1-х загальнодержавних каналах УТ-1 і УР-1 телерадіокомпанією "Ера", інформаційними агентствами "Інтерфакс-Україна" та УНІАН.

Як заявив у ЗМІ сам шеф-редактор "Граней" Воротніков, автором замовного матеріалу, який звинувачує секретаря РНБОУ і працівників його апарату у державній зраді, є нібито російський журналіст Сергій Романовський. З цього випливає, йдеться у повідомленні апарату РНБО, що обвинувачення у шпигунстві, контрабанді та в інших тяжких злочинах українських посадових осіб висуваються іноземним журналістом Романовським за участю громадянина Воротнікова та медіа-групи "Тєлєграф".

Такі абсурдні випади та психологічний тиск на секретаря та апарат РНБОУ відбуваються, як правило, після кожного прийнятого РНБО резонансного рішення (чи то це стосується ухилянь від сплати багатомільярдних податків так званими спільними підприємствами, чи шахрайств у сфері залізничного транспорту, чи незаконної приватизації стратегічно важливих народно-господарських об'єктів, чи порушень у сфері зв'язку, митних органів тощо)", наголошують в апараті Ради.

"На цей раз чергова кампанія розгорнута у зв'язку із прийнятим РНБО рішенням про заходи щодо активізації співпраці України з Північно-Атлантичним альянсом", зазначається у повідомленні.

Раніше шеф-редактор газети "Грані" Воротніков звернувся з листом до президента Кучми та керівників силових відомств з проханням захистити його, оскільки, стверджує Воротніков, його "особиста безпека перебуває під реальною і значною загрозою" з боку секретаря РНБОУ Євгена Марчука.

УНІАН

Це статті, які стали приводом для заяви Марчука:

Апокалипсис "свободен"

Секретарь Совета Национальной Безопасности угрожает безопасности журналиста

Відповідь Марчука

Марчук - перший борець з "параноїдальними обвинуваченнями"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування