НАТО в Україні тепер сприймають менш агресивно. Ну то й що?

Понеділок, 8 липня 2002, 13:57
Громадяни України стали прихильніше ставитися до НАТО, ніж торік. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного 17-25 червня ц.р. Українським центром економічних і політичних досліджень ім.Олександра Разумкова. В опитуванні взяли участь 2006 громадян з усіх регіонів України.

Як повідомили в УЦЕПД, зокрема, кількість людей, які вважають НАТО агресивним блоком, порівняно з 2001 роком зменшилась на 13,3% (з 48,1% до 34,8%). Натомість на 7,2% побільшало громадян, які кваліфікують НАТО як оборонний союз (з 17,6% до 24,8%).

При цьому кількість респондентів, які вважають Альянс миротворчою організацією, залишається стабільною (17,3% минулого і 17,7% цього року). Утрималися при виборі тієї чи іншої характеристики НАТО 22,7% опитаних (торік - 17%).

Водночас, на думку експертів Центру Разумкова, оцінюючи "потеплішання" ставлення українців до Альянсу, поки що передчасно говорити про радикальні зміни в позиціях населення країни.

Крім того, вважають в УЦЕПД, політичні декларації про євроатлантичну інтеграцію України повинні підкріплюватися конкретними діями. Інтеграція до Альянсу обумовлює наближення до європейських соціально-економічних стандартів, норм та принципів демократії.

UNIAN

Читайте також:

Північноатлантична туманність

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування