Європейський суд відхилив заяву вкладників Ощадбанку СРСР до держави Україна

Четвер, 1 серпня 2002, 19:21
Європейський суд з прав людини виніс рішення за 21 зверненням громадян - вкладників колишнього Ощадного банку СРСР, які вимагали визнати порушеними Україною їхні права через те, що вони не можуть отримати свої грошові вклади у цьому банку.

Як повідомила уповноважений у справах дотримання Конвенції про захист прав та основних свобод людини Міністерства юстиції України Валерія Лутковська, 10 липня 2002 року Європейський суд вирішив, що у цьому випадку права громадян не порушуються.

Вона додала, що після вивчення зауважень Кабінету Міністрів України, які готувало Національне бюро у справах дотримання Конвенції про захист прав та основних свобод людини, Європейський суд вирішив, що заяви вкладників Ощадбанку СРСР до України є неприйнятними для подальшого розгляду Судом.

Крім того, Лутковська повідомила, що 3 серпня 2002 року о 15.00 за адресою вул. Городецького, 13 пройде прес-конференція міністра юстиції України Олександра Лавриновича, де, зокрема, буде роз'яснено рішення Європейського суду щодо прав вкладників "Ощадбанку".

Згідно зі статтею 17 Закону "Про Державний бюджет України на 2002 рік", цього року передбачено провести виплату громадянам України компенсацій грошових заощаджень у колишньому Ощадбанку СРСР на загальну суму 500 млн. грн.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News