ТУРЕЦЬКИЙ СУД ПРИЙНЯВ ПОЗИТИВНЕ РІШЕННЯ ЩОДО СВЕКРА ТИМОШЕНКО

Вівторок, 6 серпня 2002, 17:17
Турецький суд прийняв позитивне рішення про екстрадицію в Україну чотирьох затриманих у цій країні колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" ("ЕЄСУ"), серед яких - свекор народного депутата Юлії Тимошенко. Однак остаточне рішення мають прийняти власті Турції.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі Генпрокуратури у вівторок з посиланням на слова заступника начальника управління Генпрокуратури Валерія Корелова. Раніше в цей же день радник прес-служби МЗС України Сергій Довбешко повідомив, що процес екстрадиції українських громадян "вже почався".

Тим часом в Турції стверджуть дещо інше. Питання щодо екстрадиції затриманих у Туреччині чотирьох керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" перебуває на стадії вирішення, повідомив перший секретар посольства України у Туреччині Василь Неволя.

За його словами, процес екстрадиції має декілька стадій, серед яких і розгляд турецьким судом питання про можливу екстрадицію українських громадян, повідомляє УНІАН.

Неволя зазначив, що не може назвати "навіть приблизної дати" прийняття рішення турецькою стороною про можливу екстрадицію чотирьох громадян України.

Як повідомлялося, в січні нинішнього року Генпрокуратура в ході розслідування справи корпорації "ЕЄСУ" пред'явила обвинувачення ряду колишніх керівників корпорації, в тому числі голові правління корпорації Євгену Шаго, генеральному директору Геннадію Тимошенку, головному бухгалтеру Лідії Сокольченко та бухгалтеру Антоніні Балюрі та оголосила їх в розшук. Зокрема, ці особи звинувачуються в приховуванні валютної виручки корпорації; розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. Крім того, їм інкримінується спроба розкрадання державних коштів, контрабанда через кордон України російського природного газу, підробка документів.

Колишні співробітники "ЕЄСУ" були затримані в Туреччині 1 червня цього року і в цей час знаходяться у в'язниці в Анталії. Справи щодо них об'єднані зі справою колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який зараз знаходиться у в'язниці в США, де звинувачується у відмиванні грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування