Україна залишається сусідкою Афганістану та Зімбабве

П'ятниця, 9 серпня 2002, 13:56
Україна залишається в числі країн з низьким рівнем прибутку на душу населення. Про це сказано в оприлюдненому звіті Світового банку про стан світової економіки в 2001 році.

Відповідно до звіту банку, до однієї групи з Україною (країни з річним доходом на душу населення не більше 745 дол.) віднесено ще 65 країн, серед яких Вірменія, Азербайджан, Таджикистан, Киргизстан, Молдова, Узбекистан, а також Індія, Зімбабве, Афганістан.

За даними банку, жодна з пострадянських держав не увійшла до групи 52 країн з високим рівнем річного прибутку на душу населення (більше ніж 9 206 дол. на рік на душу населення).

До групи держав з нижчим за середній прибутком (середньорічний прибуток на душу населення від 746 до 2 975 дол.) увійшли 52 держави, в тому числі Білорусь, Росія, Туркменістан, Куба, Ірак, Єгипет, Болгарія і ПАР.

Крім того, автори звіту віднесли Україну до групи країн (60 країн) з незначним обсягом державного боргу. До групи входять Вірменія, Азербайджан, Грузія, Казахстан, Латвія, Литва, Іран, Індія, Китай, Чехія, Мексика.

До числа країн з найбільшим обсягом державного боргу експерти Світового банку віднесли Киргизстан, Таджикистан, Афганістан, Кубу, Ірак.

Естонія, Молдова, Росія, Туркменістан, Узбекистан віднесено до групи держав з помірними боргами.

Як повідомлялося раніше, згідно з урядовими даними за підсумками 2001 року більш ніж 13,1 млн. громадян України або 27,2% населення живуть за межею бідності, встановленою на рівні 175 грн. на місяць на людину.

Найменш забезпеченим є населення Закарпатської області, де рівень бідності за підсумками 2001 року становить 46,6%, в Криму - 38,4%, в Хмельницькій області - 36,8%.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...