Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друга сесія парламенту відкрилася вигуками "Ганьба!"

Вівторок, 3 вересня 2002, 10:43
У вівторок відкрилася друга сесія Верховної Ради 4-го скликання.
На відкритті сесії були присутні прем'єр-міністр України Анатолій Кінах, віце-прем'єр Олег Дубина, члени уряду, глава Центрвиборчкому України Михайло Рябець, члени ЦВК, представники духовенства.

На відкритті сесії прозвучав державний гімн України у виконанні хору імені Вірьовки.

Після цього прийняв присягу народний депутат Віктор Драчевський, обраний по 35-му округу на повторних виборах 14 червня. Під час зачитування ним тексту присяги представники партії "Реформи і Порядок" (фракція "Наша Україна") з місць скандували "Ганьба".

Присягу також прийняли народний депутат Микола Одайник (округ №18) і Нестор Шуфрич (№201). Таким чином у парламенті України - 449 депутатів (у липні помер народний депутат Олег Олексенко, обраний по мажоритарному округу №82).

Депутати також вшанували пам'ять загиблих на військовому аеродромі "Скнилів" у Львові. У середу- п'ятницю поточного тижня депутати будуть працювати у комітетах і фракціях.

Президент України Леонід Кучма у своєму листі з нагоди початку роботи чергової сесії Верховної Ради закликав народних депутатів почати роботу з внесення змін до Конституції для переходу до парламентсько-президентської форми державного правління в Україні.

Лист Кучми зачитав у вівторок з парламентської трибуни постійний представник президента України у парламенті Олександр Задорожний.

"Мої пропозиції (про зміну системи влади в країні) - це не жарт, і не перевірка на лояльність", - говориться у листі.

Глава держави зазначає, що "його здивувала" реакція опозиції на його пропозицію щодо політичної реформи в Україні. Кучма нагадав, що раніше ці політичні сили самі закликали до подібних змін, а тепер "виявилися не готові" до них.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...