Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Знайомтеся: Віктор Медведчук - третій президент України. Темник №2

Середа, 4 вересня 2002, 14:45
Знайомтеся: Віктор Медведчук - третій президент України. Технологія захоплення.

Погребинський не вважає себе скомпрометованим публікацією в "Українській правді"


Читачі "Української правди" вже знайомі із єзуїтськими методами створення єдиного інформаційного простору силами СДПУ(О). Нагадаємо, що під час виборів штаб цієї партії практично керував найбільшими каналами – тільки від них залежало що буде, а чого точно не буде у сьогоднішньому випуску новин. І вони у цьому процвітали. Пізніше політолог Михайло Погребинський, що співробітничав з есдеками під час виборчої кампанії, і якого зараз називають у числі авторів скандального звернення президента до народу з вимогою політичної реформи, фактично визнав факт такої "нормальної стандартної технології роботи зі ЗМІ.

Тоді, як довела УП у статті, СДПУ(О) використовувала "темники" для майбутньої перемоги Медведчука на президентських виборах.

Після нищівної "перемоги" СДПУ(О) на виборах, як свідчать наші численні колеги-журналісти, "темники" зникли. Але з появою на Банковій Медведчука, а потім і Сергія Васильєва, а також після частих візитів до Києва відомого "галериста" Марата Гельмана, "темники" знову відродилися. Очевидно, в них знову з'явилася потреба.

Вперше "нові" "темники" були оприлюднені головою парламентського комітету зі свободи слова Миколою Томенком на круглому столі в центрі імені Разумкова, де у той день обговорювали "ініціативи" президента. Саме цей круглий стіл у темниках рекомендовано ігнорувати. Що, до речі, й відбулося.

За словами Томенко, "темники" він одержав від людини, що входить до керівництва одного з телеканалів. "У силу зрозумілих причин я не можу її назвати", - сказав депутат у коментарі "Українській правді".

Ця людина вказала, що газети і канали одержують такі "темники" із головного управління інформаційної політики адміністрації президента.

"Загальний аналіз документа показує, що основні медіа, які знаходяться під впливом влади, діють адекватно рекомендаціям", - сказав Томенко. "Така коректура ЗМІ направляється адміністрацією президента, що прямо суперечить нормам Конституції про заборону цензури".

На думку Томенка, елементом доказу правдивості отриманих ним документів є порівняння написаного з тим, що у дійсності відбувається у випусках новин телеканалів. Так, на думку голови комітету, дуже чітко простежується зв'язок із тим, що центральні телеканали не передавали новини про прес-конференцію трійки, за відповідною вказівкою у темнику, що звучить так: "прохання ігнорувати".

Ми витратили певний час на те, щоб слова Томенка не сприймалися, як голослівні. І от що виявлено. По-перше, прохання невідомих авторів документа ігнорувати окремі заходи виконують беззаперечно каналами "Інтер", 1+1, ТЕТ, частково на УТ-1. Не дивно – усі ці канали знаходяться під прямим контролем СДПУ(О). Але набагато цікавіше спостерігати за рекомендаціями, що стосуються акцентів висвітлення.

Майже 100% збіг із темниками (дивися документ нижче) було виявлено у газеті "Київські відомості". Порівняйте самі:

І це тим більше дивно, якщо врахувати, що нещодавно блок "НУ" вважав необхідним перехід до парламентсько-президентської республіки. А нині, на думку Ющенка, "не час", суспільство і політикум, мовляв, не дозріли. Київські відомості", вівторок, 3 вересня

"З одного боку, "НУ" говорить, що блок давно вважав необхідним перехід до парламентсько-президентської республіки, з іншого боку - відзначає, що "зараз не час" для зміни політичної системи, суспільство і політикум не дозріли". ("Темник")

Ось іще один пасаж із тієї ж статті:

" Занервував глава мегафракції Віктор Ющенко, очевидно, тому, що бачить загрозливу перспективу втрати надій на президентське крісло". "Київські відомості", вівторок, 3 вересня.

А ось те саме, але з рекомендацій "темника"

"Така незважена і суперечлива реакція В.Ю. може свідчити про те, що він нервує через те, що бачить реальну перспективу втрати надій на президентське крісло".

Що стосується телебачення, то тут найбільш запам'ятався (за винятком тотального мовчання з приводу акцій опозиції), мабуть, зовсім однаковий, щоправда, зовсім необразливий синхрон Сергія Тігіпка на всіх каналах. Прочитавши темник, стає зрозуміло, чому він так полюбився журналістам. "Прохання, щоб заклики до дружби з "НУ" із боку політичних сил, що підтримують Президента, озвучувалися тільки ті, що висловлені С.Тігіпком, а не іншими коментаторами", говориться у темнику.

От як це виглядало.

СИНХРОН: Сергій ТІГІПКО, лідер фракції "Трудова Україна і ПППУ": "Основна проблема, яка була мiж нами у наших поглядах - це щодо проведення політичної реформи. I якщо сьогодні сам президент пішов на ці кроки, то я вважаю, і зараз ми говорили саме на погоджувальній раді, що ми повинні, як Верховна Рада, стати ініціаторами, центром проведення цих політичних змін. І для цього потрібна, у першу чергу, більшість. По соціальним питанням, з "Нашою Україною", по економічним змінам із "Нашою Україною" у нас не було проблем, були проблеми по термінах у проведенні політичних реформ".
Подробиці, Інтер, 2 вересня, 20:00.

СИНХРОН: Сергій ТІГІПКО, лідер фракції "Трудова Україна": "Якщо сьогодні сам президент пішов на ці кроки, то, я вважаю, і зараз ми говорили на погоджувальній раді, що ми повинні як Верховна Рада стати ініціаторами, центром проведення цих політичних змін і для цього потрібна у першу чергу більшість. По соціальним питанням з "Нашою Україною", по економічним змінам із "Нашою Україною" у нас не було проблем, були проблеми по термінах проведення політичних реформ."
Підсумковий випуск ТСН, 2 вересня, 23:58. (за матеріалами "Огляду ефіру"


Можна, звичайно, припустити, що Тігіпко вимовив тільки цю фразу, складніше уявити, що все інше, що він сказав, була суцільна нісенітниця, але факт залишається фактом - канали чітко виконали завдання темника. Хто цікавиться, може сам продовжити дослідження особливостей української журналістики, яку контролює СДПУ(О).

Дополнительный комментарий
к событиям недели 36
для служебного пользования
Тема недели:

1. Под знаком обсуждения телеобращения Президента Л.Кучмы к украинскому народу начнет новую сессию Верховная Рада Украины.
ДСП.
Просьба по вопросу формирования состава коалиционного правительства брать комментарии не у членов действующего Кабмина, а у представителей фракций, политических партий и общественных организаций.

Просьба не акцентировать внимание на проекте закона "О выборах народных депутатов Украины", внесенном народными депутатами Ю.Иоффе и Г.Дашутиным.

Основные темы недели:
2. Участие Президента Л.Кучмы во Всемирном саммите по вопросу устойчивого развития в Йоханнесбурге (ЮАР).
ДСП.
При освещении двусторонних встреч просьба акцентировать внимание на общении Президента с представителями европейской политической элиты. Встречи с лидерами африканских государств просьба освещать во внешнеэкономическом контексте по дополнительному согласованию.

Темы для освещения в воскресных телепрограммах:
4. Реакция общества и политиков на обращение Президента Л.Кучмы к украинскому народу 24 августа 2002 года.
ДСП.
Просьба в газетных материалах использовать текст открытого письма В.Ющенко Президенту и его статьи в "Зеркале недели" (от 31.08.02 г.) для демонстрации противоречивости позиции "Нашей Украины" в отношении телеобращения Л.Кучмы. С одной стороны, "НУ" говорит, что блок давно считал необходимым переход к парламентско-президентской республике, с другой - отмечает, что "сейчас не время" для изменения политической системы, общество и политикум не созрели. С одной стороны, "НУ" - против вмешательства АП в структуризацию парламента, с другой — просит Президента о содействии в формировании большинства на базе "НУ". Каким же высказываниям В.Ющенко верить? Такая невзвешенная и противоречивая реакция В.Ю. может свидетельствовать о том, что он нервничает из-за того, что видит реальную перспективу потери надежд на президентское кресло.

Позицию СДПУ(О) относительно политической реформы просьба подавать в обычном информационном режиме.

Просьба не акцентировать внимание на инициативах некоторых политиков по проведению референдума о переходе к парламентско-президентской политической системе.

Просьба не освещать конфликт Е.Червоненко и О.Рыбачука.

Просьба не называть количество депутатов, которые якобы согласились войти в парламентское большинство.

Просьба, чтобы призывы к дружбе с "НУ" со стороны политических сил, поддерживающих Президента, озвучивались только высказанные С.Тигипко, а не другими комментаторами.

Пролонгированные темы:

6. Оппозиция готовится к проведению уличных акций 16 сентября.
ДСП.
Тема только для печатных и Интернет-изданий. Освещение на ТВ просьба исключить.

Информационная работа по т.н. "Форуму демократических сил" будет проводиться по cледующей логической схеме:

"Форум" на самом деле является собранием назначенных представителей партий. далеко не все силы, которые собираются участвовать в мероприятии, можно назвать "демократическими" (напр. СНПУ О.Тягнибока).

Ющенко должен убрать из списка участников людей, далеких от демократии, выработать правила участия в "Форуме". Тогда в нем будут готовы принять участие действительно демократические силы.

Если В.Ю. этого не сделает, он рискует окончательно дискредитировать "Форум" в глазах общественности; Если В.Ю. "вычистит" список и обнародует порядок его формирования, ожидается, что десятки и десятки различнейших партий и организаций направят письма с заявками об участии в адрес оргкомитета "форума". В результате появляется возможность "размывания" и забалтывания "форума", мероприятие рискует стать смешным.

Представляется целесообразным "освежить" тему скандала вокруг кладбища "Орлят" во Львове, чтобы направить в иное русло протестный потенциал населения города. Можно брать комментарии у кардинала Любомира Гузара.

7. Генеральная прокуратура Украины продолжает расследование резонансных дел.
ДСП.
Просьба тщательно отслеживать информационные поводы, задаваемые Генеральной прокуратурой. Просьба не искажать информацию, предоставляемую Генпрокуратурой, сохранять все официальные формулировки.

9. 1-14 сентября на Яворивском общевойсковом полигоне Западного оперативного командования пройдут совместные украинско-британские батальонные учения "Казацкий экспресс-2002" в рамках программы НАТО "Партнерство ради мира" с боевой стрельбой.
ДСП.
Просьба не акцентировать внимание на факте проведения боевых стрельб. Необходим показ видеоряда, демонстрирующего военных в привлекательном свете.

Дополнительные темы:
2 сентября,понедельник

11. В Украине отмечается День знаний.
ДСП.
Просьба не злоупотреблять поздравлениями депутатов ко Дню знаний. Просьба показывать официальных лиц правительства, отвечающих за сферу образования.

13. В 10.00 начнется церемония открытия Украинско-венгерского института информационных технологий им. Арпада Гёнца. ДСП. Просьба проигнорировать.

17. Пройдет торжественное собрание, посвященное началу 2002-2003 учебного года.
ДСП.
Порядок освещения будет представлен дополнительно.

18. В 11.00 начнется пресс-конференция на тему: "Вставай, Украина!".
ДСП.
Просьба игнорировать.

19. Комиссия по журналистской этике и общественная организация "Хартия-4" возобновляют региональные поездки по Украине. 2-3 сентября представители комиссии посетят Львов.
ДСП.
Просьба игнорировать.

20. В 13.00 начнется пресс-конференция издательского дома "Такі справи" на тему: "Налоговики начали конкретные действия, направленные на незаконное присвоение имущества "Таких справ". Они должны ответить за нарушение закона".
ДСП.
Просьба игнорировать.

3 сентября, вторник
27. В 15.00 начнется "круглый стол", посвященный обсуждению политической реформы в Украине.
ДСП.
Просьба исключить освещение любых тезисов, ставящих под сомнение серьезность инициатив Президента.

32. Исполняется 40 дней со дня авиакатастрофы на аэродроме Скнылив.
ДСП.
Просьба проигнорировать попытки ряда политических партий превратить 40 дней трагедии в политическое шоу.

Глава інформуправління адміністрації президента Сергій Васильєв назвав оприлюднення "темників" піаром Миколи Томенка.

"Я вважаю, що те, що він заявив – це піарівскій хід для підняття престижу й авторитету свого комітету на старті сесії. Це, може і не примітивний, але міцно зшитий піарівский хід. І тепер він ходитиме з цими темниками, як син майора Мельниченка", заявив Васильєв в інтерв'ю УП.

Васильєв дав зрозуміти, що, на його думку, Томенко купив "темники" в того, "хто їх йому написав". "Він може за ці гроші купити ще пару написаних для нього екземплярів".

Васильєв заперечує причетність АП і свою особисту до створення і поширення "темників". "Я ж не займаюся цензуруванням ЗМІ. Право інтерпретувати інформацію самими ЗМІ– їхнє святе право. Тим більше, що сам Томенко не говорить, що в нього є 100% докази, що вони виходять з адміністрації президента - на них немає реквізитів АП, немає підпису Васильєва. А що стосується змісту матеріалів, то можна написати і не такі темники!", стверджує Васильєв.

В останньому колектив УП і не сумнівається...


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування