"Трійка" в Житомирі закликала "монстра" піти у відставку

Середа, 4 вересня 2002, 15:59
Мітинг лідерів опозиційної трійки, який відбувся в середу у Житомирі, зібрав за різними оцінками від 2 до 5 тисяч громадян.

У зустрічі з мешканцями міста взяли участь лідер КПУ Петро Симоненко, лідер СПУ Олександр Мороз, керівник БЮТ Юлія Тимошенко та голова партії "Собор" Анатолій Матвієнко.

Відкриваючи мітинг, Петро Симоненко назвав головним гаслом запланованих на 16 вересня акцій протесту лозунг "Геть режим Кучми!"

Він неодноразово наголошував, що відсторонення чинного президента від влади дозволить відновити "гідний рівень" пенсій, заробітної плати, забезпечити безкоштовну освіту та повернути заощадження. "Ми йдемо боротися за чесну владу, за владу трудівників", зазначив Симоненко.

Лідер СПУ Олександр Мороз зазначив що "влада в Україні повинна стати демократичною", що водночас забезпечить всі соціальні вимоги громадян. Під час свого виступу Мороз неодноразово посилався на записи екс-майора Мельниченка, які стосуються зникнення Георгія Гонгадзе та корупції у вищих ешелонах влади.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко наголосила на персональній відповідальності керівництва держави за негаразди кожного громадянина. Вона також закликала усунути Кучму від влади, зазначивши при цьому, що "якщо 16 вересня і буде паралізовано життя в Україні, то лише на кілька днів, поки цей монстр (Кучма –УП) не підпише указ про свою відставку".

Вона також повідомила присутніх, що влада вживає заходів для заблокування проведення акцій у Києві. Так, керівництво Укрзалізниці попереджено, що 16 вересня "електрички повинні ходити пусті". Також попереджено керівництво автотранспортних підприємств, що вони будуть позбавлені ліцензій на свою діяльність, якщо перевозитимуть активістів антипрезидентських виступів.

Усі троє лідерів закликали громадян узяти активну участь в акціях протесту 16 вересня у Києві та в регіонах.

Акція відбулася без інцидентів, на вулицях було не надто багато міліції, за її мирним перебігом спостерігав мер міста Житомира.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування