Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма - нормальний президент, а псує його Медведчук, вважає Ющенко

П'ятниця, 6 вересня 2002, 13:57
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що Віктор Медведчук, як голова адміністрації президента, "не просто керівник канцелярії, як у всіх цивілізованих країнах".

"Ми можемо з вами багато говорити про демократію, а у цей час відбуваються неоднозначні кадрові призначення, з АП здійснюється цензура ЗМІ. Це не що інше, як відхід від демократії. І цим займається Медведчук. Утім, не тільки цим...", - сказав Ющенко в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Ющенко також відзначив, що "переконаний" у тому, що Медведчук "багато у чому деформує точку зору президента, а це сприяє викривленому спілкуванню Кучми з політичними діячами".

Лідер "Нашої України" ще раз нагадав, що очікує від президента припинення "маніпулювання парламентом, як маріонеткою", змін "кадрової політики", рішення проблем в інформаційній сфері, "де фактично впроваджена цензура" і формування "парламентської більшості і коаліційного Кабінету Міністрів". "Ми наполягаємо на підписанні тристоронньої угоди, і вважаємо цей сценарій кращою формою виходу з політичної кризи" відзначив Ющенко.

Також, на його думку, списку більшості, про який говорив постпред Кучми у ВР Олександр Задорожний, немає. "Думаю, що ані такого списку, ані членів "Нашої України" у ньому немає", - сказав Ющенко.

Він сказав, що його "мало хвилює" те, "яка політична система буде". "Я просто не хочу, щоб українське суспільство було втягнуте в авантюру, у той час, коли влада може повернути Україну до диктатури, до режиму, який не має нічого спільного ні з президентською, ні з парламентською формами правління", - сказав Ющенко.

Лідер "Нашої України" також сказав, що "не сподівався і не сподіваюся", що Кучма назве його своїм наступником. "Я думаю, принизливо, для будь-кого одержувати посаду Президента "у спадщину".

Разом з тим, Ющенко відзначив, що не вважає "чимось соромним" його зустрічі з Кучмою. "У нашій країні чомусь хочуть бачити картину тільки у чорно-білих тонах. Але ж діалог - це справа сильних. Президента потрібно переконати, що від його радикальних дій у нинішній ситуації залежить багато чого", - сказав він.

Лідер найбільшої фракції у парламенті відзначив, що для нього виступ опозиції 16 вересня "може бути тільки одним з епізодів у ряді дій, що ведуть до мети". "Ми прекрасно розуміємо логіку протестних настроїв, - сказав він. - Й оскільки люди, що голосували за нас, вийдуть на вулиці, представники "Нашої України" теж будуть знаходитися там".

Ющенко також упевнений, "що площа політику не формує". "Можна вийти на площу, програти, і тим самим прокласти дорогу новому Піночету", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування