Через два тижні "більшість" перерозподілить комітети

Вівторок, 1 жовтня 2002, 17:55
До 15 жовтня координаційна рада парламентської більшості планує підготувати пропозиції з формування уряду, кандидатури прем'єра і перерозподілу комітетів Верховної Ради.

Про це на прес-конференції у вівторок повідомив координатор більшості Олександр Карпов, зазначивши, що при формуванні коаліційного уряду повинен дотримуватися "пропорційний принцип" відповідно до кількості фракцій і груп, що входять у більшість, а кандидатура прем'єра - узгоджуватися всіма учасниками більшості і винестися на голосування у зал.

За словами Карпова, заяви про вступ в більшість подали 230 депутатів, причому, серед них є "декілька представників" опозиційних фракцій.

Реєстрація документів, сказав Карпов, пройде найближчим часом. Угода і положення про парламентську більшість, а також список депутатів, що увійшли у неї планується опублікувати у державних ЗМІ, відзначив координатор.

На його думку, представники більшості здатні забезпечити прийняття відповідних законів і документів у Верховній Раді. Зокрема, він підкреслив, що "політичні обставини" не повинні істотно вплинути на "процес проходження через парламент" бюджету.

Карпов повідомив, що у понеділок відбулося засідання координаційної ради більшості, на якому була створена робоча група. Ця група повинна буде підготувати документи про перерозподіл керівних посад у парламенті і сформулювати пропозиції по створенню коаліційного уряду і підготовці ряду економічних законопроектів.

У понеділок також пройшла зустріч представників координаційної ради більшості з президентом, на якій глава держави заявив, що процес формування коаліційного уряду повинен завершитися не пізніше жовтня.

Зі слів Карпова, питання про відставку спікера парламенту Володимира Литвина у випадку, якщо він не буде брати участь у формуванні більшості у рамках координаційної ради, не підіймався. У той же час, практичні дії спікера демонструють його підтримку більшості, додав координатор.

Карпов зазначив, що задачі, поставлені перед більшістю, не передбачають дострокових виборів президента, дострокових парламентських виборів і виборів до місцевих органів влади.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News