ГРИГОРИШИНА ЗАТРИМАЛИ ЗА НЕПОКОРУ МІЛІЦІЇ

Субота, 12 жовтня 2002, 14:35
У ніч на 12 жовтня, приблизно о 1 годині ночі, був затриманий громадянин Росії Костянтин Григоришин, відомий як власник ряду українських обленерго.

Причиною затримання Григоришина, зі слів помічника адвоката Григоришина В'ячеслава Карташова, була "непокора міліції". Як повідомив УП Карташов, "співробітники міліції в штатському силоміць витягли Григоришина з машини з номерами Верховної Ради, в якій знаходився народний депутат Сивкович, а також Андрій Кудін".

"Машину зупинили співробітники ДАІ, люди у штатському, застосовуючи фізичну силу, витягли Григоришина, б'ючи при цьому його прикладами. Після чого його відвезли до Печерського райуправління міліції", - повідомив Карташов.

З його слів, вже на території Печерського райуправління стало відомо, що у задній кишені брюк Григоришина був знайдений "пістолет Браунінг з шістьма патронами". Крім того, задня кишеня Григоришина була забруднена маслом, яким ніби Григоришин чистив пістолет.

Як повідомив Карташов, в даний момент Григоришин знаходиться у слідчому відділенні Печерського райуправління міліції, "справа веде Крипка Сергій Михайлович, заступник начальника слідчого відділу".

"На даний момент Григоришин затриманий за статтею 115 КПК, "незаконне носіння і зберігання вогнепальних боєприпасів", затриманий на 72 години", - сказав Карташов.

За його словами, о 10 годині Григоришина возили до Печерського суду, намагалися на 15 діб затримати за адміністративне порушення. "Суд відмовився, після чого Григоришина повезли назад до Печерського райуправління, де і був знайдений пістолет", - повідомив Карташов. - "Тільки о 14:00 був складений протокол про затримання", сказав він.

Зі слів Карташова, який бачив Григоришина, останній "виглядає пригніченим, всі знають, що це провокація і фальсифікація", - сказав помічник адвоката. Він також повідомив, що на момент затримання Григоришина охороняв підрозділ "Титана", який не виконав своїх обов'язків. "Командир підрозділу ТИТАН дав вказівки не втручатися", сказав Карташов.

Костянтин Григоришин є членом наглядової ради ВАТ "Львівобленерго", "Дніпроспецсталь", "Запоріжтрансформатор", і до недавнього часу був членом наглядової ради ВАТ "Сумиобленерго" і "Запорізький завод феросплавів". Вказані підприємства входять у концерн "Металургія".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...