Пригоди Путіна і Кучми в Запоріжжі

Неділя, 6 жовтня 2002, 15:23
Близько 3 тисяч осіб підтримали акцію опозиції "Путін — не подавай руку Кучмі!" у Запоріжжі, повідомляє прес-служба СПУ. За даними міліції, на мітингу було 150 осіб.

Мітинг, організований обласними організаціями СПУ, КПУ і "Батьківщини", відбувся на центральній площі міста. Однак із президентами протестуючим зустрітися не вдалося – Путін поміняв свою програму і замість запланованого візиту до обласної адміністрації, обидва президенти прямо направилися на Дніпрогес.

Кортеж президента Росії, що проїжджав мимо, зустрічали гасла: "Хай живе дружба українського і російського народів", "Кучму - геть!", "Путин, не подавай Кучмі руки!", а також "Україна - без Кучми, і Росія - із салом!", "За союз України, Білорусії і Росії!", "Путін і Кучма - не пара, не пара".

Вздовж дороги, якою їхали президенти, вишикулися ряди школярів і студентів з національними прапорцями двох держав. Дорога була перекрита для звичайного транспорту.

За повідомленням прес-служби, органи міліції не перешкоджали демонстрантам, "обмежившись спецоперациями з перешкоджання приїзду людей до місця мітингу й акціями з залякуванню опозиційних активістів". За даними СПУ, у неділю ранком керівник обласної організації партії "Батьківщина" Валерій Гацько був затриманий працівниками УБОЗ, коли він направлявся на зустріч з народними депутатами, що прибули до Запоріжжя. СПУ удалося з'ясувати, що його утримували у Ленінському РВВС і з ним "ведуть профілактичну бесіду".

А тим часом президенти Росії й України Володимир Путін і Леонід Кучма особисто запустили четвертий блок Дніпрогесу, що пройшов реконструкцію, повідомляє Інтерфакс.

Глави двох держав також відкрили пам'ятну дошку на честь цієї події і залишили записи в книзі почесних гостей. Путіну подарували картину місцевого художника, на якій відображено будівництво Дніпрогесу.

На території станції президенти Росії й України оглянули пульт управління, машинний зал, поклали вінок до пам'ятника невідомому героєві, що загинув при захисті Дніпрогесу під час Великої Вітчизняної війни.

Президенти також поговорили з керівництвом і ветеранами станції. У той же день президенти Росії й України провели коротку робочу зустріч. За чашкою чаю глави двох держав обговорили різні питання, що цікавлять обидві країни.

По закінченні зустрічі Путін і Кучма взяли участь в урочистій нараді, присвяченій 70-річчю Дніпрогесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування