"Темники" Васильєва для того, щоб Кучма не залишився без уваги журналістів

Понеділок, 7 жовтня 2002, 15:52
Найближчим часом президент України Леонід Кучма збирається ініціювати розгляд у Верховній Раді законопроекту, що передбачає обмеження сум компенсацій морального збитку у судових позовах засобами масової інформації.

Про це у понеділок у Києві у ході прямої телефонної лінії у редакції газети "Комсомольська правда в Україні" заявив керівник управління інформаційної політики президентської адміністрації Сергій Васильєв.

"Президент збирається ініціювати ряд змін щодо встановлення верхньої планки матеріальних компенсацій для ЗМІ, вже є декілька законопроектів, які просто не розглядаються і не ініціюються комітетом Миколи Томенка (комітет з питань інформаційної політики)", - відзначив Васильєв.

Відповідаючи на питання журналістів, керівник управління інформаційної політики адміністрації президента підкреслив, що "це є суперактуальною проблемою".

Коментуючи обвинувачення на адресу влади у здійсненні політичної цензури, "яка ніби виникає у стінах адміністрації, президента і лягає важким тягарем на журналістів", Васильєв зазначив, що "ніхто з обвинувачів досі не показав жодного конкретного факту, жодного конкретного прізвища", відзначив Васильєв.

За його словами, він не бачить "ані гнобителів, ані жертв". У зв'язку з цим Васильєв відкинув існування "темників", що ніби рекомендуються владою ЗМІ. При цьому він підкреслив, що президентська адміністрація розсилає ЗМІ прес-релізи подій, пов'язаних із заходами державної влади. "Не потрібно підтасовувати", - підкреслив він.

"Ми зацікавлені у висвітленні цих подій і вимагаємо, щоб нас не викидали з інформаційного поля, тим більше, що події, пов'язані з президентом, є "номер один" у будь-якій країні світу", - відзначив голова управління інформполітики адміністрації.

Васильєв також закликав опозиційні сили до дотримання законодавства. "Якщо зараз дозволити політичному процесу вийти за межі Конституції, вважаю, у країні буде перманентна революція", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News