Вперше з 1994 року комуністи пройшли по Хрещатику

Четвер, 7 листопада 2002, 10:17
Уперше за останні 8 років колона лівих сил пройшла по Хрещатику після завершення мітингу на Європейській площі, присвяченого річниці революції.

Як повідомили Інтерфакс-Україна представники правоохоронних органів, заявка Компартії на проведення масових акцій 7 листопада, згідно з якою колона повинна пройти головною вулицею столиці, не була оскаржена Київською міськадміністрацією в суді, як це було в минулі роки.

У зв'язку з виходом колони, рух по Хрещатику був частково перекритий. На Бессарабській площі ліві поклали квіти до пам'ятника Леніну.

Учасники мітингу на Європейській площі засудили "антинародний режим" президента Леоніда Кучми. Зокрема, лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що "наступив рішучий етап боротьби українського народу за свої права". "Прийшов кінець цьому режиму, і ми не можемо більше терпіти його", - сказав він.

У резолюції мітингу його учасники висловили протест проти "розпродажу сільськогосподарських земель, підвищення цін на житло, на проїзд у транспорті, продукти харчування й ліки, а також проти урізування пільг пенсіонерам, інвалідам, чорнобильцям і багатодітним сім'ям".

Учасники тримали транспаранти з написами: "Геть капіталізм, вся влада трудящим!", "Зробимо Україну Республікою", також є гасла "Кучму - геть!". В мітингу взяли участь близько 6 тис. осіб, які несли квіти, портрети Леніна та лідера КПУ Петра Симоненка, який був учасником ходи. Соціалістів на мітингу очолювала глава Київської організації СПУ народний депутат України Валентина Семенюк, повідомляє УНІАН

***

По закінченні мітингу комуністів і соціалістів по Європейській площі повз них пройшла колона демонстрантів ПСПУ на чолі з Наталією Вітренко. Колона, в якій було близько тисячі осіб, піднялася вгору Трисвятительською вулицею до Софійської площі, де вона провела мітинг.

Представники ПСПУ протестували проти вступу України до НАТО і виступали за міждержавний союз України, Росії та Білорусії.

Зі слів учасників мітингу, вони також протестують проти політики США щодо Іраку.

Вони тримають прапори з символікою ПСПУ, плакати з написами антиглобалістського змісту. Після закінчення мітингу учасники акції збираються попрямувати до посольства США у Києві і пікетувати його.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...