Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер Washington Post порівнює Кучму з… Коштуніцею

П'ятниця, 8 листопада 2002, 21:32
У числі за п'ятницю газета "Вашингтон пост" аналізує звинувачення на адресу України, Білорусі та Югославії в нелегальному продажі зброї Іраку.

Зокрема, газета пише: "Перед адміністрацією Буша, яка вже засудила і піддала ізоляції білоруського диктатора Аляксандра Лукашенка, стоїть складне завдання підтримувати стосунки із югославським та українським урядами, яким не можна ні довіряти, ні ставитися до них, як до небезпечних держав".

"Вашингтон пост" нагадує, що американська адміністрація призупинила 54 мільйони доларів допомоги Україні і скасувала заплановану зустріч між лідерами НАТО та президентом України Леонідом Кучмою, натомість запросивши міністра закордонних справ.

Під тиском Вашингтона, пише газета, югославський президент Воїслав Коштуніца був змушений звільнити своїх п'ятьох посадовців, причетних до угод з Іраком.

"Проте, - зазначає часопис, - це все косметичні заходи. Насправді залишається питання, як реагувати на дії пана Коштуніци та пана Кучми, які кажуть, що хочуть привести свої країни на Захід, а самі відмовляються поважати найелементарніші західні норми".

Доказів того, що пан Коштуніца має безпосереднє відношення до продажу зброї Іраку, немає, пише "Вашингтон Пост". Він, втім, відмовлявся очистити збройні сили від, як пише часопис, військових злочинців.

В той же час, зазначає "Вашингтон пост", проблема України - "не у збройних силах, а в самому Кучмі. Його розмову потай записали, коли він змовлявся продати зброю Іраку. Британсько-американській комісії, яку послали розслідувати інцидент, вставляли палки в колеса, а голова компанії з експорту зброї загинув у підозрілій автокатастрофі".

Українська служба Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...