НЕ ТИСНІТЬ НА ПРЕЗИДЕНТА – ПОПЕРЕДЖАЄ ЛИТВИН

Субота, 9 листопада 2002, 14:23
Спікер парламенту Володимир Литвин знає "одну особливість" президента України Леоніда Кучми. "Коли на нього тиснуть, він завжди зробить навпаки. Це буде зворотна реакція", - попередив Литвин в інтерв'ю Українській службі ВВС.

Відповідаючи на питання чи згодний спікер з тим, що вплив на президента політико-бізнесових груп є визначальним, Литвин висловив думку про те "кожна людина тією чи іншою мірою піддається якомусь впливу". "Але чим вище людина підіймається, тим менше залишається біля неї оточення, а якщо ти на вершині, то ти, фактично, один, усі під тобою, внизу. І, очевидно, що треба з кимось порадитися, звірити свої позиції", - зазначив спікер.

Литвин також зізнався, що "працюючи і адміністрації президента, і у Верховній Раді, ніколи не набивався у друзі і не намагався залізти у душу людині для того, щоб впливати відповідним чином, приміром, на президента".

"Я вважаю, що у мене були рівні стосунки із Кучмою, і такими лишилися ці стосунки і зараз, коли я став головою парламенту. Я ніколи не витиратиму ноги об людину, з якою я тривалий час працював", - сказав Володимир Литвин.

"Я хочу сказати, що наш значний прорахунок, і глави держави у тому числі, що ми не змогли мобілізувати усі можливості і резерви для того, щоб просунути економічні реформи. Це наш загальний прорахунок. Ми могли, ми були зобов'язані мати значно кращий результат, аніж ми маємо сьогодні", - пожалівся спікер.

Він також відмовився давати які-небудь оцінки роботі глави адміністрації президента Віктору Медведчуку. "Я не можу давати оцінок, бо я не можу бути об'єктивним. Кожна людина, коли вона обіймала якусь посаду, вважає, що вона працювала краще, ніж та, яка прийшла на її місце. Я не хотів би, щоб мене таким чином сварили із головою адміністрації президента", зазначив Литвин.

"Коли я вважаю, що якесь рішення, ухвалене в адміністрації, неправильне, у мене достатньо сміливості, щоб сказати це напряму і президенту, і главі його адміністрації", заявив спікер Верховної Ради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування