Крючков знову погрожує парламенту тим, що піде

Вівторок, 3 грудня 2002, 10:23
Глава парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Георгій Крючков (фракція Компартії) не погодиться залишитися на цій посаді, якщо інші його колеги з фракції та Соцпартії будуть позбавлені керівних посад. Про це Крючков заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому у вівторок.

На запитання, чи не писав він заяви про складання депутатських повноважень у зв'язку з загрозою того, що парламентська більшість може позбавити його посади глави комітету, на яку претендують представники СДПУ(о), Крючков відповів, що не бачить "тут ніяких ускладнень".

"Я вже працював із соціал-демократом Борисом Андресюком, коли він очолював комітет. Не бачу тут ніяких ускладнень. І трагедії робити з усього цього не хочу. Це право більшості - відібрати комітет", - сказав він. Однак додав, що вважає таке рішення "неправильним і неприйнятним".

"Адже комітети перерозподілялися і формувалися за пропорційним принципом: скільки депутатських мандатів має та або інша фракція. Регламент дозволяє позбавлення посад тільки у випадку, якщо є претензії до роботи комітету. А політично вирішувати питання "відбору" комітетів - неправильно. Це ж парламент, його не може замінити жодна структура. У тому числі більшість", - пояснив депутат.

Причини написання заяви про вихід з парламенту Крючков назвав суто особистими. "У мене виявився неймовірно важким поточний рік. Я об'єктивно оцінив свої фізичні, моральні, духовні сили і вважаю, що було б краще, якби я відійшов від парламентської політики. Але до мене підходило багато депутатів з різних фракцій і попросили залишитися у Верховній Раді", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, якою буде тактика і стратегія Компартії після перерозподілу комітетів, Крючков висловив думку, що партія врахує досвід "оксамитної революції" 2000 року. "І сьогодні серед наших депутатів лунають такі вигуки: давайте, мовляв, підемо з парламенту! Але піти - це означає позбавити себе можливості заявляти про свою позицію. Тому, думаю, що ми будемо брати участь в обговоренні тих або інших питань, будемо виступати, брати участь у деяких голосуваннях", - відзначив депутат.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News