Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мама Коломійця "неточно" зрозуміла "білого і пухнастого" Хорошковського

Вівторок, 3 грудня 2002, 18:50
Міністр економіки України Валерій Хорошковський підтверджує факт розмови з Ольгою Коломієць, але вважає, що мати загиблого директора "Українських новин" "неточно сприйняла" його слова про фінансовий стан агентства.

Про це говориться в офіційній заяві Хорошковського, розповсюдженій у вівторок увечері.

"Я підтверджую факт телефонної розмови з матір'ю Михайла Коломійця Ольгою Михайлівною Коломієць. Дійсно в нас відбулася розмова щодо того, чи залишилися якісь гроші Михайла і чи можливо їх одержати. Я дійсно сказав, що в той момент агентство "Українські новини" мало борги, що зараз виплачуються", говориться в заяві. "Я шкодую про те, що мої слова могли бути неточно сприйняті Ольгою Михайлівною".

За словами міністра, після зникнення директора "Українських новин", менеджмент агентства надав йому інформацію про те, що перед частиною співробітників існує заборгованість по виплаті зарплат за 2 місяці, а також про 3 банківські кредити агентства по 50 тисяч кожний, що мали тримісячний термін погашення.

Оскільки місячний оборот агентства складає 170 тисяч гривень, то, за словами Хорошковського, "уже тоді стало зрозуміло, що це була звичайна для "Українських новин" ситуація. Борги агентства були викликані фінансовою політикою, що проводив Коломієць з метою розвитку агентства. "Українські новини" постійно знаходилися у фінансовому дефіциті, що був обумовлений екстенсивним ростом агентства в останні два роки, не перевищував 30% місячного обороту агентства і покривався за рахунок постійного збільшення доходів "Українських новин".

Як говориться в заяві, зараз "Українські новини" мають один непогашений кредит на суму 50 000 грн, а термін погашення якого минає 25.01.2003, два інших кредити були погашені з поточних доходів агентства. "Очевидно, даний фінансовий стан агентства "Українські новини" не дозволяє стверджувати, що Михайло Коломієць втікав від боргів", заявляє Хорошковський.

За словами міністра, "у критичній ситуації для свого функціонування "Українські новини" опинилися тільки після зникнення Михайла". Оскільки він володів половиною акцій і був директором агентства з правом першого підпису, то "під час відсутності Коломійця рахунки "Українських новин" виявилися фактично заблокованими. Неможливо було робити проплати для забезпечення життєдіяльності агентства, і неможливо було призначити нового директора. Зберегти дієздатність агентства дозволила добра воля контрагентів "Українських новин" і витримка співробітників агентства".

Як відзначає Хорошковський, зараз здійснюється аудит агентства "Українські новини", після чого, можливо наприкінці березня 2003 року відбудеться його перехід на бездефіцитну основу.

"Щоб уникнути можливих кривотолків я заявляю, що зроблю все необхідне, щоб родичі Михайла Коломійця в максимально короткий термін змогли реалізувати своє право на спадщину й оформити власність на акції "Українських новин", що належали Михайлу", говориться в заяві Хорошковского. "Я співчуваю втраті сина, чоловіка і батька, і переживаю втрату надійного партнера. Я розраховую на з'ясування всіх обставин смерті Михайла Коломійця."

Читайте також:

"Коломієць наробив боргів і зник", наводить його мама слова Хорошковського

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...