Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для депутатів з'ясують, за чиї гроші друкувалися листівки від Кучми

Неділя, 5 січня 2003, 18:16
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко надіслав до Рахункової палати депутатський запит щодо з‘ясування джерел фінансування випуску вітальної новорічної листівки, яка надійшла від президента громадянам України.

В інтерв‘ю "Німецькій хвилі" Микола Томенко сказав, що наклад новорічної листівки за особистим підписом Кучми може досягати 17 мільйонів екземплярів. І тому депутат хоче, аби Рахункова палата перевірила законність та джерело фінансування випуску й розповсюдження листівки підприємством "Укрпошта", щоб у майбутньому ліквідувати непотрібну статтю бюджетних витрат.

"Наскільки то законно, коли український народ вітають за рахунок грошей українського народу?", - зазначив Томенко.

Томенко вважає, що подібні видатки адміністрації президента суперечать новорічним заявам самого президента, в яких він вимагав від уряду різко підвищити мінімальні пенсії та зарплати, реформувати пенсійну систему та систему охорони здоров'я й зупинити зростання цін на ліки та підвищення тарифів на комунальні послуги.

На думку депутата, кошти, за які була розповсюджена згадана вітальна листівка, могли б суттєво посприяти вирішенню будь-якого з цих завдань в одній з українських областей.

Читайте також:

Листівки від Кучми пропонують відсилати назад на Банкову

Листівка від президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування