СУД ЗВІЛЬНИВ ОДНУ З СОРАТНИЦЬ ТИМОШЕНКО

Четвер, 9 січня 2003, 20:21
Апеляційний суд Житомирської області звільнив з-під варти одну із колишніх співробітниць корпорації "Єдині енергетичні системи України", яка була затримана в Туреччині та екстрадована до України.

Житомирський суд відмінив постанову про продовження утримання під вартою колишнього головного бухгалтера "ЄЕСУ" Лідії Сокольченко. Про це УП стало відомо з джерел в оточенні Юлії Тимошенко.

Лідію Сокольченко випустили прямо в залі суду, новий запобіжний захід щодо неї поки не обрано.

Водночас суд залишив під вартою трьох інших колишніх керівників компанії - колишнього гендиректора Геннадія Тимошенка, екс-голову правління Євгена Шаго та бухгалтера Антоніну Балюру.

Житомирський суд розглядав апеляцію колишніх співробітників ЄЕСУ на рішення Печерського місцевого суду Києва, що продовжив до 4 місяців термін їх утримання під вартою.

Як повідомлялося, Геннадій Тимошенко, Шаго, Балюра і Сокольченко були екстрадовані з Туреччини до України 21 жовтня 2002 р. У цей же день Печерський місцевий суд дав санкцію на їх арешт, а 17 грудня минулого року продовжив термін утримання під вартою до 4 місяців.

Тимошенко і Шаго звинувачуються у контрабанді; прихованні валютної виручки; заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем; службовій підробці, яка призвела до важких наслідків.

Балюра і Сокольченко - у приховуванні валютної виручки; заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем; службовій підробці, яка призвела до важких наслідків.

Справи стосовно колишніх співробітників ЄЕСУ об'єднані зі справою колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який зараз знаходиться у в'язниці у США, де звинувачується у відмиванні грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування