Плюща "ніколи не простять" у пропрезидентському таборі

Понеділок, 3 лютого 2003, 10:26
Блок "За єдину Україну!" створили для того, щоб завадити блоку Віктора Ющенка перемогти на парламентських виборах, вважає народний депутат Іван Плющ. Під час свого перебування у Львові він нагадав, що "коли з'явився бренд "Наша Україна" – блоку "За єдину Україну!" взагалі не було".

"Згодом так звані "професори" виборчих кампаній почали гадати, що б таке утнути, аби нашкодити "Нашій Україні". Так з'явився "За ЄдУ!". А потім технологи вигадали, що блок Віктора Ющенка розколює Україну, а провладний блок, буцімто, її об'єднує", - заявив парламентарій. Плющ зізнався, що йому важко про це говорити, оскільки він "був двічі вмонтований у вищі ешелони влади".

"Те, що зробив Віктор Ющенко за рік свого прем'єрства, – налякало багатьох представників влади", - сказав Плющ. Він висловив переконання, що касетний скандал було організовано, щоб повалити уряд Ющенка.

"Ще два роки тому я сказав Кучмі, що якщо він виступить проти уряду Ющенка – я перейду на бік Віктора Андрійовича", - додав колишній спікер Верховної Ради.

"У "Єдиній Україні" мене не простили і ніколи не простять. Ще б пак: образити такого вождя, як Пустовойтенко, або Литвин, який тоді ще не був вождем", – так Іван Плющ охарактеризував свої напружені стосунки з представниками пропрезидентських сил.

Він повідомив, що після перемоги на минулих парламентських виборах "зустрівся з лідером "Нашої України" і сказав: або ви формуєте більшість, або переходите в опозицію".

"Сформувати парламентську більшість навколо "Нашої України" не вийшло, і в цьому немає вини Віктора Ющенка, - вважає Плющ. За його словами, головним противником створення такої більшості був президент: "Захотів Кучма створити більшість без Ющенка. Намуляла йому "Наша Україна" одне місце. Як наслідок - нинішня більшість у Верховній Раді – неукраїнська".

Парламентарій висловив категоричну незгоду з тими, хто звинувачує опозицію у небажанні співпрацювати з більшістю. "Якщо у вас є "більшість" – що ж ви самотужки не почнете нормально працювати? Чим вам заважає Ющенко?" – заявив народний депутат.

На його думку, вуличні акції протесту – не найкращий шлях поліпшити ситуацію в державі. Водночас політик визнав, що форми протесту можуть втілюватися в інші форми. "Якщо такі протести відбудуться, то вибори можуть відбутися раніше, ніж це передбачено законом," – додав він.

Іван Плющ під час розмови з львів'янами обговорив свої стосунки з місцевою владою. "Мені кажуть, що у Львові люблять Плюща. Це неправда. Буняк до нас на зустріч не прийшов. А у губернатора – мокрі, мабуть, не лише руки", - поскаржився народний депутат.

Прес-служба "Нашої України"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News