Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Країною керують есдеки – результати соціального моніторингу

Понеділок, 3 лютого 2003, 13:08
Найбільшу кількість представників в обласних і районних державних адміністраціях мають Соціал-демократична партія України (Об'єднана), Народно-демократична партія й Аграрна партія. Про це свідчать результати моніторингу, проведеного Комітетом виборців України у грудні 2002 року - січні 2003 року у рамках програми "Демократичний моніторинг".

Результати моніторингу оприлюднив на засіданні "круглого столу" на тему "Політичні партії в Україні після парламентських і напередодні президентських виборів" заступник глави правління КВУ Олексій Кошіль.

З його слів, сьогодні спостерігається активне збільшення кількості чиновників, які "оформляють членство до Партії регіонів". При проведенні моніторингу Комітет виборців зафіксував досить часту зміну партійності державних службовців високого рангу у багатьох регіонах.

У місцевих радах найчастіше представлені члени Аграрної партії, Соцпартії, СДПУ(О), трохи менше - НДП, Компартії, колишнього Українського Народного Руху (зараз Українська народна партія) і Народного Руху України", - сказав Кошіль.

Моніторинг показав, що найбільш широку регіональну мережу партійних ЗМІ мають КПУ, екс-УНР, НРУ, СПУ, СДПУ(О). Однак в той же час у багатьох випадках ЗМІ носять роль "внутрішніх", що унеможливлює їх "вплив на електорат", - вважає Кошіль.

З його слів, більше за 35% партійних друкованих ЗМІ є "виданнями під вибори", тому для виборців вони практично невідомі, і "рівень довіри до інформації, що публікується у них, досить низький".

За даними Міністерства юстиції, на 1 січня в Україні зареєстровано 125 політичних партій, з яких у всіх регіонах країни мають структурні осередки лише 27. Діяльність 35-ти партій охоплює не менше половини регіонів України, і 11 партій не мають жодного зареєстрованого структурного регіонального осередку.

Найбільшу кількість зареєстрованих обласних, районних і міських організацій партії мають у Донецькій (1709), Дніпропетровській (1262), Київській (1152), Харківській (1119) й Одеській (1084) областях.

У Криму зареєстровано 77 республіканських і 757 районних і міських парторганізацій. У Києві зареєстровано 96 міських і 489 районних організацій. У Севастополі - 71 міська і 96 районних організацій партій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...