Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Краще б Кучма був масоном!

Середа, 5 лютого 2003, 10:42
Один російський "інтелектуал" – як завжди пихато і зверхньо – пояснював, чому українців не можна вважати повноцінною нацією: "Ви, укрАінци, всєгда очєнь серьйозниє, нє умєєтє шутіть над собой".

Саме це чомусь згадалось, коли інформагентства, наче спраглі свободи слова члени Незалежної медіа-профспілки, почали видавати на-гора сенсаційні заголовки: "Мороз заявляє про членство в масонській ложі низки представників влади України" (Інтерфакс-Україна), "Мороз заявляє про причетність 300 представників влади до масонської ложі" (Українські новини), "Мороз заявляє, що близько 300 вищих керівників української держави є членами масонської ложі" (УНІАН).

Сан Саничу, прямодушна і наївна ви людина! Якби ж так! Якби ж "кавалєрствєнная дама" Людміла Ніколаєвна Кучма, а також Кравченко, Деркач, Піскун та інші "300 вищих керівників української держави" були масонами… Які з них масони?! Чи є серед них хоч хтось, хоч чимось подібний на великих масонів минулого – Вольтера, Гарібальді, Пушкіна?

Вони ж бо - рагулі! Тобто, на "общєпонятном" – лохи. А їх, тобто лохів, заведено "розводити". Не в значенні, збільшувати поголів"я, а дурити, "кидати на бабки" (даруйте, за перехід на мову "вищих керівників української держави").

Та повернімося до наших баранів. Тобто, "масонів".

Олександр Мороз, як це вже не раз бувало, виявиться крайнім. Спровокував бурхливі і нефахові дискусії, випустив із пляшки джина… Бо те, що він озвучив 3-го лютого ("Усі, хто входить у масонську ложу, не мають права бути на державній службі"), м'яко кажучи, "нє із той опєри". Ніякі вони не масони. Мова про такий собі "Орден Святого Станіслава", кавалерами якого і є, за даними харківського барона Едуарда Ходоса (див. його книженції про світову змову хасидів з "президентом усіх євреїв" Леонідом Кучмою) та його епігона Мороза, три сотні державних мужів. Насправді, купа цілком відкритої інформації і колекція кольорових фотографій нібито-масонів є у вільному доступі на офіційному сайті Ордена Святого Станіслава.

Для чого колоритному барону знадобилося записувати провідних українських політиків і чиновників у масони, - зрозуміло – бо це ніби і є підтвердженням пропагованої ним ідеї про масонську змову проти решти людства. Навіщо це потрібно українській опозиції?

Заява чотирьох фракцій, поширена УНІАНом 4 лютого… Невже вони не розуміють, що це "підстава" лише для того, щоб їхні прізвища кілька днів згадували у відповідному контексті: "масони", "Мороз", "хасиди", "Ющенко", "чужі українцям звичаї та привілеї", "змова"? Кращого антипіару для країни, якою і так керують йолопи, і не придумаєш. І для опозиції Його величності Кучми – теж. Але це - до слова.

"Малый энциклопедический словарь Брокгауза и Ефрона" так описує статут такої популярної в істеблішменті відзнаки: "Станислава Святого орден, бывш. польский, учрежден 1765 г. королем Станиславом Понятовским. С 1831 г. сопричислен к российским императорским орденам: в порядке пожалования считается младшим. Три степени. Члены Российского Императорского Дома являются наследственными кавалерами этого ордена и получают знаки первой степени, вместе с орденом Св. Андрея Первозванного: Великие Князья - при Св. Крещении, а Князья Императорской Крови - по достижении династического совершеннолетия. Девиз: "Praemiando incitat" - "Награждая, поощряет".

 
Церемонія вручення ордену Миколі Азарову
 
І до чого тут масони?!

Будь-який фахівець-історик, може підтвердити: масони – це, передусім, члени таємної організації; жінка не може бути членом ложі; головна мета – самовдосконалення, перебудова світу на ідеалах свободи, рівності й братерства. Невже, хтось думає, що Юрій Кравченко з Леонідом Деркачем на засіданнях "ложі" (цей термін чомусь фігурує в заяві опозиціонерів, але в "Ордені Святого Станіслава" його не вживають) обговорюють краще майбутнє для нашого народу?

Насправді, все набагато простіше. Нюанси можливі, але процедура всеукраїнського лохотрону приблизно така. Реєструється благодійна організація (назва наразі неважлива – "Золота фортуна", "Орден Святого Станіслава", Фонд економічної та юридичної співпраці, тощо). Батьки-засновники, вони ж у цій ситуації виконують роль "разводящих", пишуть листи до авторитетних у різних галузях людей – депутатів парламенту, держслужбовців високого рангу, академіків, керівників ЗМІ.

Зразок типового листа до високопоставлених лохів:

"Шановний Н.! Авторитетна комісія визнала Вас людиною року (десятиліття, століття, тисячоліття etc.). Запрошуємо Вас на церемонію, де ви отримаєте нагороду "Золоту медаль" (варіанти: "Срібну відзнаку", "Бронзову стелу", "Кришталевий ріг достатку", "Орден Святого Георгія" всіх можливих ступенів, "медаль ім. Грушевського", "Всеукраїнський знак якості", титул "Товаровиробник Незалежної України" і т.п.).

Для проведення церемонії в Національному палаці "Україна" (диско-клубі "Бінго", Будинку культури "Зоря" Глобинського району Полтавської області – на вибір) просимо перерахувати спонсорські гроші на рахунок № … МФО…".

Звичайно, як у кожній афері, тут є певні правила. Декому з насправді шанованих і авторитетних людей відводять роль "наживки" або "підсадної качки". Скажімо, улюбленець президентської сім'ї Дмитро Акімов в якості "весільних генералів" використовує славетних академіків Патона і Шалімова, першого президента Кравчука, митрополита УПЦ Московського патріархату Володимира (Сабодана). Ясна річ, що вони грошей за безцінні цяцьки не платять. Але під їхнім "омофором" спритні ділки "втюхівают" сотням бізнесменів подібні дешевенькі нагороди. Але вже за гроші. Прейскуранти публікували свого часу у пресі.

Тут питання не в ціні т.зв. "нагороди", а в питанні смаку. Якось прес-секретар одного із губернаторів, склавши для публікації в газеті об"єктивку на шефа, вписав у неї поруч із державними нагородами, орденами і медалями СРСР і України, кілька брязкалець від Акімова. І главу обласної державної адміністрації таке сусідство аж ніяк не обурило. Навпаки! Тепер "кришталеві слони" фігурують у цілком канонічних біографіях очільників держави, які друкують у збірниках на кшталт "Хто є хто".

Саме у площині "дурновкусия" і треба шукати відповідь, чому це вся українська "еліта" притьмом записалася до "Ордену Святого Станіслава". Але ж цей міжнародний лохотрон крутиться не тільки в наших палестинах. Ось приклад із московської "Парламентской газеты":

"Под сенью святого Станислава.

Международные ордена Святого Станислава были вручены сразу трем волгоградцам - профессору Государственного университета, доктору химических наук Галине Лобачевой, директору некогда секретного предприятия "Химпром" Леониду Кутянину и директору завода "Волжский оргсинтез" Михаилу Старовойтову. Известных в городе-герое изобретателей к высокой награде представила Международная академия авторов научных изобретений и открытий. …Орденом Святого Станислава, согласно положению, награждаются граждане различных государств за безупречное служение Отечеству, честь и достоинство".


Люди люблять прикраси. Це чудово розуміють ювеліри, щороку викидаючи на ринок нові й нові каблучки, кульчики і намиста. В армії, міліції, службі безпеки, суді, податковій службі, на залізничному транспорті існують форма, знаки відзнаки й інше причандалля. Хто не знає, як радіють пани-офіцери черговому званню, обмивають "зірочки", виставляють могорич колегам…

 
Людмила Кучма і Великий Пріор Павло В'ялов
 
Як виявилось, українські політики на своїх цивільних костюмах теж хочуть носити побільше всіляких позолочених "аксельбантів". Є попит, відповідно існує й пропозиція. Хоче, скажімо, перша леді бути не просто "владычицей морскою", а ще й "кавалєрствєнною дамою", то знаходиться такий собі "Великий Прiор Ордену Святого Станiслава в Українi", в миру – лідер карликової Ліберальної партії України (оновленої) Павло В'ялов. Саме він і здійснює запис у кавалери і шевальє від імені Його Високопревосходительства Князя VIII Великого Магістра Ордену Св. Станіслава графа Юліуша Новіни-Сокольницького.

Цією реплікою я зовсім не хотів ствердити, що масонів немає і що всі згадки про них – це вигадки професійних масоноборців. Ні! З літератури відомо, що до всесвітнього таємного братства вільних мулярів входили такі видатні українці як Іван Котляревський і Симон Петлюра. Дехто з дослідників вбачає виразні масонські впливи у знаменитому "Каменяреві" Івана Франка. Вони були масонами, тобто хотіли змінити навколишній світ на краще, "прагнули створити таємну всесвітню організацію з метою мирного об'єднання людства в релігійному братерському союзі" (цитую той самий Інтерфакс-Україна за 3 лютого 2003 р.).

"Кавалери" і "дами", оці всі Пустовойтенки і Піскуни, Людмили Кучми і Раїси Богатирьови, Кравченки і Фере, "шевальє" і "пріори" мали в носі отой народ, усіх українців. Тому не називайте цих панів і підпанків шляхетними масонами, Олександре Олександровичу...

 
Нагороджується Святослав Піскун. На другому плані - Володимир Шкідченко та Анатолій Зленко
 
Фото та призвіща тих, хто начебто посвячений у масони, можна знайти тут

До списку "масонів" за неуважного розгляду входять дружина президента, перший президент України Леонід Кравчук, усі силові міністри і їхні заступники, окремі члени уряду, керівництво митної служби, генпрокурори, та інші відомі люди.

Наприклад, орденом в різний час нагороджувалися голови СБУ Леонід Деркач і Володимир Радченко, їхні заступники по СБУ Юрій Землянський, Юрій Вандін, Григорій Лазарєв. Міністри внутрішніх справ Юрій Кравченко і Юрій Смірнов, їхні заступники – Едуард Фере, Петро Опанасенко, Микола Джига. Міністр оборони Володимир Шкідченко і кілька його перших заступників. Колишній головний митник Юрій Соловков і його заступники. Генпрокурори Михайло Потебенько і Святослав Піскун. Колишній голова НБУ Володимир Стельмах.

Члени уряду нинішні і колишні – Микола Азаров, Валерій Пустовойтенко, Анатолій Зленко, Георгій Кирпа, Ігор Юшко, Володимир Семиноженко, Іван Курас, Дмитро Табачник, Віталій Гайдук, Василь Дурдинець, Василь Кремінь, Валентина Довженко, Раїса Богатирьова. Начальник управління держохорони Володимир Шепель, керівник держуправління справами адміністрації президента Юрій Дагаєв, глава Центвиборчкому Михайло Рябець. А також Яна Клочкова, Таїсія Повалій, Лілія Подкопаєва і Богдан Ступка
.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування