Щодо "Кольчуг" Ющенко порадив американцям звернутися до Кучми

Субота, 8 лютого 2003, 14:27
Проблема нелегального продажу радіолокаційних систем "Кольчуга" не обговорювалася ані під час зустрічі лідера "Нашої України" Віктора Ющенка з Річардом Чейні, ані в розмові з Річардом Армітаджем, ані під час спілкування з іншими офіційними особами.

Спілкуючись з журналістами у ході візиту до США Ющенко підкреслив, що
"це питання слід адресувати офіційному Києву". Він також наголосив, що остаточне вирішення даного питання "лежить в юридичній площині".

Ющенко також наголосив, що його позиція з цього питання залишається однозначною: якщо є резолюція Ради Безпеки ООН стосовно певної країни, то цю резолюцію потрібно неухильно виконувати. "Це обов’язок національного уряду. Решта – питання закону і моралі", - переконаний лідер "Нашої України".

Коментуючи питання журналістів, чи відомо йому про співпрацю України з Іраком у військово-технічній сфері, Ющенко сказав, що не може прокоментувати проблему торгівлі зброєю. За його словами, "система контролю за експортом озброєння, яка діє в нашій державі, не дозволяє уряду здійснювати принаймні політичний нагляд за подібними операціями".


7 лютого Віктор Ющенко в рамках чотириденного візиту в США зустрівся із заступником Держсекретаря США Річардом Армітаджем. Замість запланованих 30 хвилин бесіда тривала майже годину.

За словами лідера "Нашої України", "це була дружня, тепла розмова". Ющенко та Армітадж обговорили ряд тем, які нині активно дискутуються в американському суспільстві, зокрема, проблеми становлення демократії в Україні, необхідність консолідації демократичних сил, потребу розвитку двосторонніх українсько-американських стосунків між неурядовими громадськими організаціями на різних рівнях.

Після завершення бесіди з Річардом Армітаджем відбулася зустріч Віктора Ющенка, Олега Рибачука та Романа Безсмертного зі Збігнєвом Бжезінським, на якій сторони обговорили нинішню політичну ситуацію в Україні.

Раніше, цього ж дня відбулася зустріч Віктора Ющенка з радником Держсекретаря Сполучених Штатів Америки, колишнім послом США в Україні Стівеном Пайфером. Під час зустрічі сторони обговорили політичну ситуацію в Україні, проблеми зі свободою слова, прогрес у царині дотримання прав людини.

Стівен Пайфер наголосив під час зустрічі, що Сполучені Штати Америки зацікавлені в співпраці з Україною в низці важливих напрямків, зокрема, щодо розбудови відкритого громадянського суспільства, розвитку демократії, дотримання свободи слова.

На завершення візиту до Сполучених Штатів Америки Віктор Ющенко дав інтерв’ю виданню "Washington Times" та громадському радіо, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування