Мороз: головне провести політичну реформу, яку розпочав Кучма

Неділя, 2 березня 2003, 13:47
Однією з головних цілей опозиції є демократизація всіх сфер життя в Україні, заявив у ході надзвичайного з'їзду депутатів всіх рівнів від опозиції лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день "влада знаходиться в опозиції до народу". "Наша опозиційність до влади є проявом волі переважної більшості народу", - сказав Мороз.

Зі слів Мороза, в Україні всі сфери життя - економіка, політика, культура, бізнес - "вимушені базуватися на кланово-кримінальній основі". У країні "під найвищим патронатом буйним кольором процвітає корупція, хабарництво і здирство".

Первинним завданням опозиції він назвав проведення політичної реформи і створення умов для балансу влади. Першим кроком, відзначив Мороз, є проведення виборів на пропорційній основі до рад всіх рівнів, перерозподіл зобов'язань між президентом, парламентом і урядом, внесення змін до Конституції.

У той же час, підкреслив лідер соціалістів, бачення проведення політичної реформи різне навіть у представників опозиції. Разом з тим опозиціонери єдині у необхідності збалансування функцій влади і посилення впливу регіональних органів влади.

Мороз підкреслив, що без демократії не може бути ефективною економіка. З його слів демократизація в економіці передбачає демократизацію у політичному житті.

Спільною метою опозиції, сказав він, є боротьба за людину, за демократію, за державу. Проведення політичної реформи - "не примха активу опозиції", а першочергова необхідність, заявив Мороз.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування