Потебенько розповів, як він став інвалідом

Вівторок, 4 березня 2003, 13:15
Колишній генпрокурор Михайло Потебенько заперечує факти, викладені в запиті депутата Григорія Омельченка на ім'я чинного генпрокурора Святослава Піскуна із проханням порушити кримінальну справу.

"Це маячня хворої людини. А я на таке не відповідаю", - сказав Потебенько в інтерв'ю журналістам. "Підіймається те, що вже переворушено десять разів. Це говорить про те, що Потебенька немає за що вхопити".

"Там гараж згадується? Та задекларований був цей гараж! Як Потебенько став інвалідом після Чорнобиля? Я перший виїхав на подію. Усі знають, що Потебенька забрали до лікарні. І є історія хвороби", - зазначив екс-генпрокурор.

Говорячи про свій лист на ім'я Деркача, Потебенько повідомив, що Святослав Піскун сам поширив його серед депутатів, а потім вибачався перед колишнім генпрокурором.

"Я розшукав його [Піскуна], він стояв, з Кармазіним розмовляв. Я сказав: як ви могли собі дозволити таку авантюру запустити? Він мені сходу: я перепрошую, я це зробив з метою перевірки, наскільки оперативно вас проінформують", - сказав Потебенько. (Раніше Піскун стверджував, що копію листа йому "показали депутати".)

"А тепер, після того, як вибачився – дав у газету. Але давати таке інтерв'ю – треба хоча б знати право. Він пише: Потебенько дав вказівку зупинити слідство працівникам СБУ. Так в них слідства не було у провадженні! Слідство було у прокуратури. Про що може йти мова? І оперативні працівники не ведуть справу. Це вже юридично не вкладається в рамки. М'яко кажучи".

Потебенько додав, що був зобов'язаний написати такого листа Деркачу, щоб "кожний не рився, знищуючи" докази. "За законом, щоб ви знали, якщо справа знаходиться у провадженні прокуратури, то тільки за її згоди можуть проводитися слідчі дії".

Потебенько сказав, що цей лист знаходиться "у прокуратурі в переписці, і ніхто секрету з цього не робив".

Колишній генпрокурор також повідомив, що виступає проти того, щоб факти зловживань Піскуна вивчала комісія у справі Гонгадзе й інших резонансних злочинів, як це напередодні запропонував спікер Володимир Литвин. "Як може розслідувати комісія Омельченка, коли Омельченко такий зайдиголова?!", - сказав Потебенько.

Читайте також:

Піскун разом з Омельченком – проти Потебенька

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News