Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Нашій Україні" вже побачили кулаки влади в запорізькому побитті

Вівторок, 4 березня 2003, 15:03
Запорізькі правоохоронці розглядають ряд версій серед причин побиття першого заступника мера Запоріжжя Володимира Грищенка, в тому числі, не виключають версію про "замовний характер" цього злочину.

Про це заявив начальник обласного управління МВС Сергій Петренко, повідомляє у вівторок прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Володимир Грищенко з діагнозом струс головного мозку, ушиб м'яких тканин голови, закритими переломами правої руки перебуває в цей час у лікарні в стані середньої тяжкості, повідомляє начальник облуправління охорони здоров'я Зінаїда Лашкул.

Коментуючи факт побиття Грищенка, глава обласної держадміністрації Євген Карташов вимагав від правоохоронців забезпечити безпеку городян і зберегти в Запоріжжі стабільну робочу обстановку.

"Деякі структури намагаються дестабілізувати ситуацію в місті", - сказав Карташов. "Можливо, комусь хочеться поділити місто, але я закликаю всіх працювати в інтересах городян, вирішувати нагальні проблеми, а не ділити владу", - додав губернатор.

Кажучи про подальшу роботу, Карташов сказав, що "до того часу, коли будуть призначені вибори, ми домовилися: розподіл повноважень буде збережений таким, яким він був до цього". Тобто секретар міськради Іван Наливайко буде виконувати свої колишні функції, а Грищенко буде займатися тими питаннями, які вирішував міський голова.

Чергова сесія міськради відбудеться 5 березня.

Тим часом нардеп Сергій Соболєв з фракції "Наша Україна" назвав напад на Грищенка погрозою тим, хто планує висуватися на мера Запоріжжя.

"Напад на Грищенка є свідченням того, що ані Поляк, ані ті, хто його підтримував на виборах, не влаштовували місцеву владу". Він розповів, що напад на заступника міського голови стався напередодні сесії, яка має розглядати питання про виконувача обов’язків мера на період до проведення виборів.

"Все це ще неприємніше виглядає на тлі чуток у місті про те, що чинний губернатор начебто зібрався балотуватися у мери. Для "Нашої України" є принциповим розслідування факту побиття та знаходження виконавців та замовників злочину, які, переконаний, сидять у високих кабінетах. Тільки за таких умов у Запоріжжі можлива чесна виборча кампанія", - наголосив Соболєв.

Він зазначив, що під час попередніх виборів колишньому меру Запоріжжя Поляку, який помер у ніч на 22 лютого, погрожували. "Ці подонки, які боялися сперечатися з генералом міліції, вирішили розправитися із Грищенком. Він - людина з команди Поляка, яка не має визначених політичних симпатій, оскільки займається господарською роботою", - наголосив Сергій Соболєв.

За його словами, "та сама команда, яка кілька місяців тому проштовхувала свого народного депутата у Мелітопольському окрузі, спробує знову використати технології підкупу, але у межах мільйонного Запоріжжя".

"Їм треба вибити кількох конкурентів. Питання не у тому, чи буде Грищенко висуватися. Це спроба залякати тих, хто прийняв рішення іти на вибори", - підкреслив народний депутат.

Соболєв не має сумніву, що "Наша Україна" висуватиме свого кандидата на виборах мера Запоріжжя. "Але наше завдання максимально узгодити позицію блоку Ющенка із представниками інших політичних сил", - заявив парламентарій.

"Тільки після жорсткого наведення порядку у місті, яке здійснював Поляк, можна завершити справи, започатковані колишнім мером. Такий брудний старт кампанії свідчить, що, як і у випадку з Поляком, влада не впевнена у своїй перемозі. Адже Поляк був альтернативою чинній владі. Нині влада робить організаційні висновки, приборкуючи неугодних кандидатів бандитськими методами", - наголосив Соболєв.

Інтерфакс-Україна, "Разом"

Читайте також:

Вчинено замах на в.о. мера Запоріжжя

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування