Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмі у Монголії вручили срібну чашу на знак чистої дружби

Вівторок, 1 квітня 2003, 11:07
Президенти великих і дружніх країн України і Монголії залишилися задоволені підсумками україно-монгольських переговорів.

На спільній зустрічі лідери двох держав - Леонід Кучма і Нацагийн Багабанді - ухвалили єдино правильне рішення - продовжувати дружбу двох народів, які зрослися корінням в історичному минулому.

Великий провідник всіх українців Леонід Кучма став першим політичним лідером, нога якого ступила у резиденцію президента Монголії. Голова монголів Багабанді, говорячи про візит, відзначив: "Цей візит пройшов успішно, ми встигли зробити багато що із запланованого".

У цей же день президент України простяг руку допомоги монгольським українцям, він зустрівся з членами президії товариства дружби "Монголія-Україна". Глава товариства Ерзедерійн Лувсандагва високо оцінив внесок президента України Леоніда Кучми у розвиток україно-монгольських стосунків.

Президент всіх українців люб'язно запросив членів громади "Монголія-Україна" в Україну для надання допомоги у підготовці монгольських кадрів з різних спеціальностей. У свою чергу Монголія висловила готовність прийняти на санаторне лікування маленьких українців, потерпілих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Лувсандагва подарував Леоніду Кучмі срібну чашу як символ чистої і міцної дружби між двома країнами. Президент Леонід Кучма на знак поваги поклав також квіти до пам'ятника Почесним героям, які загинули під час монгольської революції, під час битви на ріці Халхін-Гол і у визвольній війні з Японією.

У цей же день Кучма і його дружина були ушановані молитвою буддистського монастиря "Гандантегчинлен".

Аеропорт столиці всіх Монголів прикрашений Державними прапорами двох дружніх країн. Всюди панує атмосфера традиційної монгольської привітності і гостинності.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...